ΦΗΜΗ: Τα Windows 12 μπορεί να έρθουν νωρίτερα απ’ ότι περιμέναμε

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες
02 Δεκεμβρίου 2023 13:33
ΦΗΜΗ: Τα Windows 12 μπορεί να έρθουν νωρίτερα απ’ ότι περιμέναμε

Η Microsoft φημολογείται τώρα πως σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τελικά τα Windows 12 τον Ιούνιο του 2024. Η πληροφορία αυτή ήρθε στα φώτα της δημοσιότητας από τους Commercial Times, μια επιχειρηματική εφημερίδα της Ταϊβάν.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το μέσο επισημαίνει πως η επερχόμενη κυκλοφορία του λειτουργικού αναμένεται να προκαλέσει μια αξιοσημείωτη αύξηση των πωλήσεων των υπολογιστών με AI δυνατότητες. Βασικοί παίκτες του κλάδου από την Ταϊβάν, συμπεριλαμβανομένων των Acer, Quanta, MSI και Gigabyte, φαίνεται να είναι ενθουσιασμένοι με τις ευκαιρίες που θα φέρει αυτή η εξέλιξη, την οποία ονομάζουν ως την "πρώτη χρονιά του AI PC".

Ωστόσο, το ρεπορτάζ των Commercial Times, το οποίο δίνει μεγάλη έμφαση στην αναμενόμενη ημερομηνία κυκλοφορίας των Windows 12, δεν περιλαμβάνει άμεσες δηλώσεις από τους ηγέτες της βιομηχανίας για να τεκμηριώσει αυτούς τους ισχυρισμούς. Πιστεύεται ότι οι πληροφορίες του βασίζονται σε πρόσφατα σχόλια που έκαναν ο Jason Chen, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Acer, και ο Barry Lam, πρόεδρος της Quanta, στην Έκθεση Ιατρικής Τεχνολογίας της Ταϊβάν στην Ταϊπέι.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Chen εξέφρασε μια μετρημένη αισιοδοξία σχετικά με τη δυνατότητα των Η/Υ τεχνητής νοημοσύνης να δημιουργήσουν έναν αυτοτροφοδοτούμενο κύκλο ανάπτυξης στον κλάδο. Από την άλλη πλευρά, ο Lam ήταν πιο ευθύς, προβλέποντας ώθηση σε τρεις βασικούς τομείς για την Quanta – τα AI PCs, τους AI servers και τα AI automotive electronics. Το μέσο μεταφέρει ότι ο Lam αναμένει μια σημαντική αλλαγή στην αγορά με την κυκλοφορία της νέας έκδοσης του Windows λειτουργικού συστήματος το επόμενο καλοκαίρι, η οποία θα συμπέσει με την εισαγωγή στην αγορά των πρώτων AI PCs. Παρ' όλα αυτά, οι δηλώσεις αυτές δεν έγιναν απευθείας από τον Lam.

Αυτή η ημερομηνία κυκλοφορίας των Windows 12, αν είναι ακριβής, έρχεται σε αντίθεση με προηγούμενες ενδείξεις που ήθελαν το λειτουργικό να κυκλοφορεί αργότερα. Για παράδειγμα, νωρίτερα φέτος, ένα κύκλος φημολογίας ξεκίνησε από μια διαρροή της Intel που ανέφερε ότι οι επερχόμενοι Meteor Lake επεξεργαστές της θα είναι συμβατοί με τα Windows 12. Αυτό οδήγησε σε προβλέψεις για μια πιθανή κυκλοφορία στο δεύτερο μισό του 2024, κάτι που ευθυγραμμίζεται μάλιστα με τον τριετή κύκλο που ανακοίνωσε πως θα υιοθετήσει ξανά η Microsoft.

Όπως φαίνεται πάντως, το 2024 μοιάζει ολοένα και πιο πιθανό πλέον για τα Windows 12. Το πότε ακριβώς ωστόσο, μένει να του δούμε.