Υπερσπάνιο βίντεο: Γεννήθηκε σε ζωολογικό κήπο ένα από τα σπανιότερα θηλαστικά στον κόσμο

Και μάλιστα μέρα μεσημέρι!
26 Νοεμβρίου 2023 20:59
Υπερσπάνιο βίντεο: Γεννήθηκε σε ζωολογικό κήπο ένα από τα σπανιότερα θηλαστικά στον κόσμο

Σε ένα αξιοσημείωτο γεγονός στο ζωολογικό κήπο Chester στο Τσέσαϊρ της Αγγλίας, ένας μαύρος ρινόκερος, ένα από τα σπανιότερα θηλαστικά στον κόσμο, γέννησε μέρα μεσημέρι, προσφέροντας ένα εκπληκτικό θέαμα στους επισκέπτες που ταυτόχρονα καταγράφηκε και σε ένα υπερσπάνιο βίντεο.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, οι θηροφύλακες του ζωολογικού κήπου, σε πρόσφατο δελτίο Τύπου, εξέφρασαν τη χαρά και την έκπληξή τους για τη γέννηση που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας, την Κυριακή 12 Νοεμβρίου. Η Emma Evision, υπεύθυνη της ομάδας ρινόκερων του ζωολογικού κήπου, μοιράστηκε τον ενθουσιασμό τους, δηλώνοντας: "Περιμέναμε με ανυπομονησία αυτή τη γέννηση για 15 ολόκληρους μήνες και, καθώς είναι αρκετά ασυνήθιστο για έναν ρινόκερο να γεννάει τις ώρες της ημέρας, πραγματικά δεν περιμέναμε να συμβεί μπροστά στα μάτια μας, καθώς κάναμε τη δουλειά μας".

Το θηλυκό νεογέννητο, παρά το αξιοσημείωτο μέγεθός του, έκανε μια χαριτωμένη προσγείωση στο αμμώδες δάπεδο, λίγο μετά τη γέννησή του. Από τότε παρέμεινε κοντά στη μητέρα του και περιγράφεται ως υγιές, περίεργο και ενεργητικό.

Για την ιστορία, το είδος του μαύρου ρινόκερου (Diceros bicornis), ιδιαίτερα το υποείδος του ανατολικού μαύρου ρινόκερου στο οποίο ανήκει το νεογέννητο που βλέπετε στο βίντεο, αντιμετωπίζει κρίσιμο κίνδυνο. Με μόνο περίπου 6.500 να έχουν απομείνει στη φύση, κυρίως λόγω της λαθροθηρίας και της απώλειας βιοτόπων, το είδος έχει υποστεί δραστική μείωση από τον πληθυσμό των δεκάδων χιλιάδων που κάποτε αριθμούσε.

Ο ζωολογικός κήπος του Τσέστερ, μαζί με άλλους ευρωπαϊκούς ζωολογικούς κήπους διατήρησης, κατέχει ζωτικό ρόλο στο πρόγραμμα αναπαραγωγής απειλούμενων ειδών, εργαζόμενος για τη διατήρηση των μαύρων ρινόκερων. Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει σχολαστική παρακολούθηση των ορμονών στην κοπριά των ρινόκερων για τη διευκόλυνση της βέλτιστης αναπαραγωγής. Οι προσπάθειες του ζωολογικού κήπου, συμπεριλαμβανομένου ενός έργου-ορόσημο το 2019 που επανεισήγαγε μια ομάδα ανατολικών μαύρων ρινόκερων στη Ρουάντα, αποσκοπούν στην ενίσχυση του μειούμενου αριθμού των λιγότερων από 600 ανατολικών μαύρων ρινόκερων στην Κένυα, την Τανζανία και τη Ρουάντα.

Tags: