Η Apple ίσως βρήκε τη λύση για τη θερμοκρασία των επόμενων iPhone

Θα αντικαταστήσει την χάλκινη ψήκτρα των iPhone 15
16 Νοεμβρίου 2023 18:01
Η Apple ίσως βρήκε τη λύση για τη θερμοκρασία των επόμενων iPhone

Η Apple φαίνεται ότι έχει διορθώσει τα σοβαρά προβλήματα των iPhone 15 Pro με την υπερθέρμανση και σίγουρα δε θέλει να κάνει το ίδιο λάθος ξανά με τα iPhone 16. Γι’ αυτό το λόγο μαθαίνουμε ότι πρόκειται να αλλάξει ολόκληρο το σύστημα ψύξης στα επόμενά τηλέφωνά της, έτσι ώστε να μη γίνουν viral ξανά για αυτά τα θέματα.

Όπως μαθαίνουμε από το GSMarena, η Apple θέλει να βεβαιωθεί ότι δε θα ξανά υπάρξουν τέτοια προβλήματα και σύμφωνα με νέες φήμες εξετάζει πολύ σοβαρά να αντικαταστήσει το heat sink από χαλκό που είδαμε στα iPhone 15, με ψήκτρα γραφενίου.

Το γραφένιο προσφέρει ανώτερη θερμική αγωγιμότητα σε σύγκριση με τον χαλκό που υπάρχει στο iPhone 15 και θα είναι μια σημαντική αναβάθμιση για τα τηλέφωνα που θα δούμε το 2024. Η ψήκτρα γραφενίου θα συνδυαστεί με ένα νέο μεταλλικό περίβλημα για την μπαταρία για να προωθήσει την καλύτερη μεταφορά της θερμότητας και της ψύξης.

Να σας υπενθυμίσουμε πώς όταν κυκλοφόρησαν τα iPhone 15, έγινε ένας καταιγισμός από αναφορές χρηστών που έλεγαν ότι οι συσκευές τους υπερθερμαίνονταν και δεν μπορούσαν καν να αγγίξουν τη συσκευή με το χέρι τους. Αυτό το θέμα λύθηκε ωστόσο με μία ενημέρωση που ήρθε αργότερα.

Επειδή όλα τα παραπάνω αφορούν φήμες, καλό θα ήταν να τα λάβετε με κάθε επιφύλαξη, καθώς απέχουμε ακόμα πολλούς μήνες μέχρι να ανακοινωθούν τα iPhone 15.

Tags: