Τα Windows είναι πλέον εφαρμογή για iPhone, iPad και άλλες πλατφόρμες

Ναι, καλά διαβάσατε
16 Νοεμβρίου 2023 15:54
Τα Windows είναι πλέον εφαρμογή για iPhone, iPad και άλλες πλατφόρμες

Δείχνοντας μάλλον τις προθέσεις της για το μέλλον του Windows λειτουργικού συστήματος, η Microsoft μόλις κυκλοφόρησε τη νέα Windows εφαρμογή. Αυτή είναι διαθέσιμη για iOS, iPadOS, macOS, Windows υπολογιστές και web browsers γενικότερα, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες της να συνδεθούν και να χρησιμοποιούν εξ αποστάσεως έναν Windows υπολογιστή στο cloud.

Πρακτικά, η νέα Windows εφαρμογή είναι κάτι σαν κεντρικό hub για τις remote PC, Azure Virtual Desktop, Windows 365, Microsoft Dev Box και Microsoft Remote Desktop υπηρεσίες. Για αρχή προορίζεται μόνο για τους χρήστες με επιχειρηματικούς Microsoft λογαριασμούς, αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει τη βάση και για μια μελλοντική έκδοση για το ευρύ καταναλωτικό κοινό.

Το Windows App υποστηρίζει πολλαπλά monitors και αναλύσεις, καθώς και ανακατεύθυνση συνδεδεμένων συσκευών, για περιφερειακά όπως αποθηκευτικά μέσα και εκτυπωτές. Αξίζει να σημειωθεί πως ακόμη βρίσκεται σε preview στάδιο, με την Android έκδοση να απουσιάζει.

Φυσικά, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Microsoft φτιάχνει κάποιο επίσημο application για την εξ αποστάσεως σύνδεση σε κάποιον άλλο υπολογιστή μέσω mobile πλατφορμών και όχι μόνο. Ωστόσο, το γεγονός ότι αυτή τη φορά την ονομάζει ‘Windows App’, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να συνδεθούν σε υπολογιστές που νοικιάζουν από τη Microsoft μέσω συνδρομής, σίγουρα δεν είναι τυχαίο.

Μάλιστα, από τη δίκη του Xbox με το FTC είχαμε μάθει πως η Microsoft πράγματι θέλει να μεταφέρει τα Windows στο cloud και για τους απλούς καταναλωτές. H Windows 365 συνδρομή και το Windows App που κυκλοφορούν για τις επιχειρήσεις, φαίνεται πως είναι τα πρώτα βήματα ενός ευρύτερου πλάνου, λοιπόν, για την καθιέρωση των Windows ως υπηρεσία στο cloud.

Περισσότερες πληροφορίες για την πρώτη έκδοση του Windows App μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ.

Tags: