Το YouTube σκέφτεται να προσθέσει ένα κουμπί-μυστήριο

Πειραματίζεται με το χαρακτηριστικό η εταιρία
06 Νοεμβρίου 2023 15:55
Το YouTube σκέφτεται να προσθέσει ένα κουμπί-μυστήριο

To YouTube, η κολοσσιαία streaming πλατφόρμα της Google φαίνεται ότι πειραματίζεται με ένα ακόμη νέο χαρακτηριστικό, πέρα από τις διάφορες εμφανισιακές αλλαγές για τις οποίες σας ενημερώσαμε πρόσφατα.

Συγκεκριμένα, τόσο στην mobile εφαρμογή της πλατφόρμας όσο και στην web έκδοση, εντοπίστηκε πρόσφατα ένα κουμπί-μυστήριο. Αυτό βρίσκεται στην κάτω δεξιά γωνία του user interface και πατώντας το, ξεκινάνε να παίζουν τυχαία Shorts βίντεο και όχι κάτι που έχει επιλέξει να δει ο χρήστης. Βέβαια, οι προτάσεις μάλλον θα επηρεάζονται από τη δραστηριότητά του, όπως το ιστορικό του και οι συνδρομές του σε κανάλια. Αυτό σημαίνει πως στην πραγματικότητα δε θα είναι 100% τυχαία τα βίντεο που θα εμφανίζονται με το πάτημά του.

Το χαρακτηριστικό παρατηρήθηκε για πρώτη φορά από τον Zachary Kew-Denniss από το Android Police, ο οποίος το συνάντησε στην Android εφαρμογή του YouTube. Στόχος του κουμπιού φαίνεται πώς είναι να παρέχει έναν νέο, ακόμη πιο εύκολο τρόπο ανακάλυψης περιεχομένου, όταν οι χρήστες έχουν εξαντλήσει τις συνήθεις επιλογές τους.

Για την ώρα το YouTube δεν έχει ανακοινώσει επίσημα αυτή τη νέα προσθήκη. Ωστόσο, το πείραμα φαίνεται να συνδέεται και με ένα μεγάλο κεντρικό banner που λειτουργούσε αντίστοιχα. Το banner αυτό είχε ανακαλυφθεί από κάποιους χρήστες στο Reddit τον Μαΐο, αλλά εν τέλει η ομάδα του YouTube φαίνεται πως προτιμά να υπάρχει και η πιο λιτή μόνιμη παρουσία στην κάτω δεξιά γωνία.

Ακόμη η λειτουργία φαίνεται να βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο, οπότε δεν είναι βέβαιο αν θα καθιερωθεί όντως για όλους τους χρήστες.

 

 

Tags: