Windows 11 23H2: Διαθέσιμη πλέον και σε ISO η ολοκαίνουργια έκδοση

Ενώ θα χρειαστεί περισσότερη υπομονή για το Media Creation Tool
04 Νοεμβρίου 2023 19:36
Windows 11 23H2: Διαθέσιμη πλέον και σε ISO η ολοκαίνουργια έκδοση

Σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε την αναβάθμιση στα ολοκαίνουργια Windows 11 23H2, αλλά προτιμάτε μια καθαρή εγκατάσταση, πλέον έχετε την επιλογή. Συγκεκριμένα, το επίσημο ISO είναι πλέον διαθέσιμο για δωρεάν κατέβασμα μέσα από την ιστοσελίδα της Microsoft. Για την ώρα, αυτή είναι η μοναδική επιλογή για τους early adopters που θέλουν καθαρή εγκατάσταση, αφού ακόμη το επίσημο Media Creation Tool δεν έχει ενημερωθεί.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, αν επιχειρήσετε να δημιουργήσετε κάποιο bootable USB ή DVD με το εργαλείο της Microsoft, η έκδοση που θα κατέβει είναι η περσινή, η 22H3. Όπως σημείωσε ο επικεφαλής του σχετικού τμήματος του αμερικανικού κολοσσού, Gabe Frost, ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία του optimization έτσι ώστε να μειωθεί αρκετά το μέγεθος που απαιτούν τα αρχεία της εγκατάστασης, για τις ανάγκες του Media Creation Tool. Το εν λόγω εργαλείο θα είναι έτοιμο σε μερικές εβδομάδες από τώρα, στις 15 Νοεμβρίου.

Σε περίπτωση που δεν θέλετε να περιμένετε όμως, μπορείτε να αποκτήσετε το επίσημο ISO των Windows 11 23H2 πατώντας εδώ.

Να επισημανθεί πως η μεγάλη 23H2 αναβάθμιση των Windows 11 είναι απευθείας διαθέσιμη και μέσα από το Windows Update στις ρυθμίσεις. Αν δεν σας εμφανίζεται ωστόσο, δοκιμάστε να τικάρετε την επιλογή “Get the latest updates as soon as they’re available”, και μετά να ελέγξετε ξανά για ενημερώσεις. Να σημειωθεί πως αν η Microsoft ανιχνεύσει πως κάποιος driver ή εγκατεστημένη εφαρμογή προκαλεί ασυμβατότητα, τότε μπλοκάρει την ενημέρωση και δεν την εμφανίζει στο Windows Update μέχρι να επιβεβαιωθεί πως το θέμα έχει επιλυθεί.

Παράλληλα, αξίζει να αναφερθεί και ότι αν ο υπολογιστής σας δεν πληροί τις επίσημες απαιτήσεις συστήματος των Windows 11 (σύγχρονο επεξεργαστή, TPM 2.0, κτλπ), αλλά τα έχετε εγκαταστήσει πάρα αυτά, τότε η αναβάθμιση ΔΕΝ εμφανίζεται καθόλου. Σε αυτή την περίπτωση το ISO είναι μονόδρομος.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με όλες τις αλλαγές και τα νέα χαρακτηριστικά του Windows 11 2023 Update μπορείτε να βρείτε τον σχετικό μας οδηγό πατώντας εδώ.