Η Sony απαντά σε ερωτήσεις για το Xperia Z5 Premium

Μπαταρία και ανάλυση εφαρμογών και video στο επίκεντρο
03 Οκτωβρίου 2015 06:49
Η Sony απαντά σε ερωτήσεις για το Xperia Z5 Premium

Το Xperia Z5 Premium τάραξε τα νερά στην αγορά των smartphones καθώς είναι το πρώτο τηλέφωνο με 4K οθόνη. Ενώ το νούμερο ακούγεται εντυπωσιακό, πολλοί είναι αυτοί που είναι σκεπτικοί ως προς την υλοποίηση της τεχνολογίας στη συσκευή. Η μεγαλύτερη ανησυχία είναι η διάρκεια της μπαταρίας, αφού μία τέτοια οθόνη πρέπει να είναι σίγουρα ενεργοβόρα.

Η Sony άκουσε τις ανησυχίες των καταναλωτών και έσπευσε να δώσει κάποιες εξηγήσεις. Στον τομέα της μπαταρίας, η εταιρία ισχυρίζεται πως η χωρητικότητα των 3430mAh σε συνδυασμό με το fast charge είναι αρκετή για να κρατήσει τη συσκευή σε λειτουργία για 2 ημέρες. Επιπλέον το STAMINA mode βελτιστοποιεί τη χρήση της μπαταρίας, ενώ το Ultra STAMINA mode επιτρέπει τη χρήση της συσκευής με τις βασικές της λειτουργίες για μία εβδομάδα.

Για την αναπαραγωγή πραγματικού 4K περιεχομένου στην οθόνη Xperia Z5 Premium, η Sony δήλωσε πως μπορεί να επιτευχθεί είτε από τα videos που θα τραβάτε με την κάμερα του κινητού, είτε με υπηρεσίες όπως το YouTube και το Netflix, οι οποίες χρησιμοποιούν αυτού του είδους τις αναλύσεις. Πέρα από αυτό όμως, εξήγησε πως για τις εφαρμογές και τη home screen, το Z5 ελαττώνει την απεικόνιση σε 1080p, στο βωμό των επιδόσεων και της διάρκειας μπαταρίας. Με λίγα λόγια, η οθόνη του Xperia Z5 Premium θα βρίσκεται στα 1080p, μέχρι να βρεθεί περιεχόμενο το οποίο να αναπαράγεται σε 4K.