Η Japan Display ανακοίνωσε το πρώτο 17,3 ιντσών 8K LCD panel

Panel από άλλη διάσταση
02 Οκτωβρίου 2015 17:21
Η Japan Display ανακοίνωσε το πρώτο 17,3 ιντσών 8K LCD panel

Μετά λοιπόν την ανακοίνωση του πρώτου smartphone με 4K οθόνη, έφτασε η στιγμή να μιλάμε για ακόμη πιο τρελά νούμερα σε ανάλυση οθόνης. Έτσι, η Japan Display ανακοίνωσε πρόσφατα, το πρώτο στον κόσμο LCD panel 17,3 ιντσών, με ανάλυση 8K.

Η ανάλυση 8K κάνει χρήση 7.680 στηλών και 4.320 σειρών, με το αποτέλεσμα να αγγίζει το εντυπωσιακό νούμερο των 33.177.600 pixels και 510 ppi στις 17,3 ίντσες. Ακόμη, η οθόνη είναι σε θέση να αναπαράγει περιεχόμενο με ρυθμό ανανέωσης 120Hz, κάτι το οποίο το συναντάμε μόνο σε υψηλής ποιότητας gaming monitor και οθόνες που χρησιμοποιούνται στη παραγωγή εικόνας και βίντεο. Εκεί είναι που στοχεύει λίγο πολύ η Japan Display με αυτό το panel, μαζί με οθόνες για χρήση στον τομέα της ιατρικής.

Λόγω της υψηλής πυκνότητας των pixel, της ευρείας γωνίας θέασης και της υψηλής αντίθεσης της οθόνης, η Japan Display επιμένει ότι η οθόνη μπορεί να αναπαράγει εικόνες πολύ ζωντανές, δίνοντας την αίσθηση του βάθους.

Αν και σαφώς, αυτή η ανάλυση είναι πολύ υψηλή για φορητές συσκευές, η ανακοίνωση από την Japan Display για panel με υψηλή πυκνότητα pixel σε μικρό μέγεθος οθόνης, υποδηλώνει ότι η ανάλυση αυτή ήρθε για να μείνει.

Τέλος, η 17,3 ιντσών οθόνη της Japan Display θα εμφανιστεί κατά τη διάρκεια του CEATEC JAPAN 2015 μεταξύ 7 και 10 Οκτωβρίου, που θα πραγματοποιηθεί στο Makuhari Messe στην Ιαπωνία.

Tags: