Έτσι φαντάζεται η AI τα social media αν ήταν καθημερινοί άνθρωποι

Έπεσε μέσα η τεχνητή νοημοσύνη ή όχι;
27 Οκτωβρίου 2023 13:23
Έτσι φαντάζεται η AI τα social media αν ήταν καθημερινοί άνθρωποι

Η συνεχόμενη ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης τον τελευταίο αυτόν χρόνο έχει οδηγήσει και σε μια πιο ευρεία χρήση και κατανάλωση των όσων μπορεί να προσφέρει. Ιδιαίτερα δημοφιλείς είναι οι δημιουργίες της ΑΙ που πάντα με τις εντολές του χρήστη μπορεί να "ζωγραφίζει" τα πιο τρελά ευφάνταστα σενάρια, όπως έχουμε δει πολλές φορές τον τελευταίο καιρό με αναρτήσεις που γίνονται viral στα κοινωνικά δίκτυα. 

Στην πιο πρόσφατη viral ανάρτηση με ΑΙ περιεχόμενο είναι αυτή του 9GAG, όπου η πασίγνωστη πλατφόρμα για memes έκανε ένα ενδιαφέρον πείραμα. Ρώτησε λοιπόν την ΑΙ πώς θα φαινόταν κάθε social media πλατφόρμα αν ήταν ένας άνθρωπος της διπλανής πόρτας και το απάντησε με ευφάνταστο τρόπο. 

Πήρε λοιπόν ως εντολές τα χαρακτηριστικά της κάθε πλατφόρμας και τα μετέφρασε σε ανθρώπινα χαρακτηριστικά. Έτσι το X (πρώην Twitter) θα ήταν ένας νεαρός διαδηλωτής, το Instagram μια καλλίγραμμη ξανθιά κοπέλα που κοιτάει το κινητό της, το Facebook ένας 40άρης που βγάζει selfie στις διακοπές του και πολλά ακόμη στερεοτυπικά σκηνικά θα έλεγε κανείς. Συνολικά αποτύπωσε 10 social media και πολλοί χρήστες στα σχόλια τονίζουν ότι παρέλειψε το Discord, το OnlyFans και το κινεζικό Weibo, αν και αυτοσαρκάστηκε το 9GAG όπως θα δείτε παρακάτω. 

Δείτε τα social media αν ήταν άνθρωποι που τους έφτιαξε ΑΙ:

Instagram

X (πρώην Twitter)

Facebook

LinkedIn

Twitch

Tumblr

9GAG

Snapchat

YouTube

Pinterest