Έφυγε από τη ζωή ο Bobi, ο γηραιότερος σκύλος του κόσμου

Σε ηλικία 31 ετών
26 Οκτωβρίου 2023 00:25
Έφυγε από τη ζωή ο Bobi, ο γηραιότερος σκύλος του κόσμου

Ο Bobi, ο γηραιότερος σκύλος του κόσμου, έχοντας μάλιστα και σχετικό παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 31 ετών και 165 ημερών.

Πρόκειται για έναν σκύλο ράτσας ‘Πορτογαλικό Μαστίφ’ που ζούσε σε ένα ήσυχο σπίτι στην Πορτογαλία. Η Dr. Karen Becker, κτηνίατρος του Bobi, μοιράστηκε την είδηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέροντας: "Αν και ο Bobi έζησε περισσότερο από κάθε άλλο σκύλο στην καταγεγραμμένη ιστορία, οι 11.478 ημέρες του θα φαίνονται πάντα πολύ λίγες για όσους τον αγαπούσαν".

Η μακροζωία του Bobi πιστοποιήθηκε από τη βάση δεδομένων κατοικίδιων ζώων της χώρας που εποπτεύεται από την Εθνική Ένωση Κτηνιάτρων. Τον Φεβρουάριο, ο Bobi αναγνωρίστηκε τόσο ως ο γηραιότερος εν ζωή σκύλος στον κόσμο όσο και ως ο γηραιότερος σκύλος όλων των εποχών, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε ένας σκύλος από την Αυστραλία με το όνομα Bluey, ο οποίος έζησε μέχρι την ηλικία των 29 ετών και πέντε μηνών το 1939.

Καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής του, ο Bobi ήταν ένα αγαπημένο μέλος της οικογένειας Costa στο χωριό Conqueiros, κοντά στη δυτική ακτή της Πορτογαλίας. Ο Leonel Costa, ο οποίος ήταν μόλις οκτώ ετών όταν γεννήθηκε ο σκύλος, αφηγήθηκε πώς ο Bobi γλίτωσε οριακά την ευθανασία ως κουτάβι λόγω της υπερπληθώρας κατοικίδιων ζώων της οικογένειας. Τα αδέλφια Costa έκρυψαν τον Bobi μέχρι που αναπόφευκτα τον ανακάλυψαν και τον ενσωμάτωσαν στην οικογένεια, απολαμβάνοντας εν τέλει τα ίδια γεύματα με τους ανθρώπους φίλους του.

Παρά μια περιπέτεια υγείας το 2018, ο Bobi έζησε μια σχετικά γαλήνια ζωή, την οποία ο κ. Costa αποδίδει στο ήρεμο περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσε. Η οικογένεια Costa φαίνεται να έχει ταλέντο στο να μεγαλώνει σκυλιά που ζουν περισσότερο από το μέσο όρο, καθώς η μητέρα του Bobi έφτασε τα 18 χρόνια και ένας άλλος σκύλος της οικογένειας έζησε μέχρι τα 22.

Tags: