Ecocapsule NextGen: Ένα μικρό, πλήρως αυτόνομο σπιτάκι (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Η σύγχρονη έκδοση της καλύβας
07 Οκτωβρίου 2023 09:41
Ecocapsule NextGen: Ένα μικρό, πλήρως αυτόνομο σπιτάκι (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Η εικόνα μίας καλύβας στο δάσος ή στο βουνό είναι αγαπημένη σε όσους θέλουν μια πιο στενή σύνδεση με τη φύση, στη σημερινή σύγχρονη εποχή όμως υπάρχουν και οι αντίστοιχες ανάγκες. Το Echocapsule NextGen είναι ένα πλήρως αυτόνομο μικρό σπιτάκι το οποίο έχει σκοπό να κάνει τον ιδιοκτήτη του να νιώσει μέρος της φύσης, όντας ταυτόχρονα φιλικό προς το περιβάλλον.

Το NextGen διατηρεί το ωοειδές σχήμα του προκατόχου του, αλλά προσφέρει μεγαλύτερους χώρους, με το μήκος να έχει αυξηθεί στα 5.2 μέτρα. Διαθέτει μία δίφυλλη γυάλινη πόρτα εισόδου, ενώ ο σχεδιασμός του είναι μελετημένος για εύκολη μεταφορά με ένα τρέιλερ, φορτηγό ή κοντέινερ.

Στο εσωτερικό υπάρχει επιπλέον χώρος αποθήκευσης ενώ προστέθηκε και ένα παράθυρο για περισσότερο φυσικό φωτισμό. Ο καναπές μετατρέπεται σε κρεβάτι και υπάρχει και αναδιπλωμένο τραπέζι. Υπάρχει επίσης μία μικρή κουζίνα και μπάνιο.

Το NextGen είναι πλήρως αυτόνομο ενεργειακά, χάρη στη μεγάλη επιφάνεια ηλιακών πάνελ στην οροφή, μία μικρή ανεμογεννήτρια και ένα βελτιωμένο σύστημα μπαταριών. Στη μία άκρη του NextGen βρίσκεται η μπαταρία και στην άλλη το σύστημα νερού και η αντλία θερμότητας.

Η φιλοσοφία της Ecocapsule θέλει να φέρει τον άνθρωπο πιο κοντά στη φύση, ενσωματώνοντας τις αρχές της αυτονομίας. Ο συνιδρυτής της εταιρίας, Tomas Zacek, τόνισε πως το feedback των καταναλωτών έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του NextGen, επιτρέποντας στην εταιρία να κάνει σημαντικές βελτιώσεις.

Tags: