Κλείνει άρον άρον το TikTok Shop σε μια από τις πιο αναπτυσσόμενες χώρες του

Με σκοπό να προστατευθεί το λιανικό εμπόριο της Ινδονησίας
05 Οκτωβρίου 2023 19:58
Κλείνει άρον άρον το TikTok Shop σε μια από τις πιο αναπτυσσόμενες χώρες του

Ξαφνικό τέλος στο TikTok Shop βάζει η ByteDance στην Ινδονησία που αποτελεί μια από τις πιο αναπτυσσόμενες χώρες του δημοφιλέστατου κοινωνικού δικτύου. Πρόκειται για την ειδική πλατφόρμα αγοραπωλησιών που λειτουργεί σε ξεχωριστή εφαρμογή και λειτουργεί επί της ουσίας όπως το Facebook Marketplace

Ωστόσο, η εμπορική πλατφόρμα του κινεζικού κολοσσού πρέπει να τα μαζέψει άρον άρον από την Ινδονησία καθώς πρέπει να συμμορφωθεί με την απόφαση της χώρας να απαγορεύσει τις συναλλαγές ηλεκτρονικού εμπορίου στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Οι λόγοι πίσω από αυτή την απόφαση της κυβέρνησης είναι για να προστατέψει τα τοπικά φυσικά και διαδικτυακά καταστήματα της χώρας

Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη και ένα μεγάλο πλήγμα στην πορεία του TikTok Shop, διότι η Ινδονησία ήταν η πρώτη χώρα που λανσαρίστηκε η πλατφόρμα πίσω στο 2021 και κατέληξε να γίνει μια από τις μεγαλύτερες αγορές. 

Οι νέοι κανονισμοί αποτελούν άλλο ένα πλήγμα για το TikTok, το οποίο έχει τεθεί υπό έλεγχο στις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου εκεί το Κοινοβούλιο έχει απαγορεύσει την εφαρμογή από το δίκτυό του, λόγω του ότι προκύπτουν θέματα ασφαλείας.

Σύμφωνα με δήλωση του TikTok, "προτεραιότητά μας είναι να τηρούμε τους τοπικούς νόμους και κανονισμούς. Ως εκ τούτου, δεν θα συνεχίσουμε πλέον τις συναλλαγές ηλεκτρονικού εμπορίου στο TikTok Shop Indonesia"

Το ηλεκτρονικό λιανικό εμπόριο στην Ινδονησία έχει εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια. Η αξία των πωλήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου θα έχει αυξηθεί περισσότερο από έξι φορές μεταξύ του 2018 και του επόμενου έτους και θα φθάσει τα 689 τρισεκατομμύρια ινδονησιακές ρουπίες (44 δισ. δολάρια, 36,5 δισ. λίρες), σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα της χώρας.

Tags: