To X/Twitter κάνει μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές της νέας του εποχής

Που στην αρχή μπορεί να μπερδέψει μερικούς
05 Οκτωβρίου 2023 11:35
To X/Twitter κάνει μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές της νέας του εποχής

Το X, το social media που τόσα χρόνια ήταν ευρέως γνωστό ως Twitter, ξεκίνησε να εφαρμόζει μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές της νέας του εποχής: Δε θα δείχνει πλέον τίτλους άρθρων!

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το X αλλάζει τον τρόπο που εμφανίζονται τα previews των links όταν κάποιος κάνει share περιεχόμενο από τρίτες ιστοσελίδες. Πλέον, αντί να εμφανίζεται ένα καρτελάκι με το όνομα της ιστοσελίδας και τον τίτλο του άρθρο, κάτω ή δεξιά από την εικόνα του, θα εμφανίζεται αποκλειστικά και μόνο η εικόνα του δημοσιεύματος, με μια μικρή ενσωματωμένη λεζάντα που αναγράφει το όνομα του ιστότοπου.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικές συγκριτικές εικόνες από τη διαφορά στην Web έκδοση, καθώς και μια σύγκριση από το μέσο The Verge για την iOS εφαρμογή. Η αλλαγή δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη στην Android έκδοση της εφαρμογής του X.

Πως εμφανιζόντουσαν τα links στο X/Twitter μέχρι τώρα:

Πως εμφανίζονται πλέον τα links στο X/Twitter

Η διαφορά στη mobile εφαρμογή του X/Twitter:

Για την ιστορία, αυτή η αλλαγή, που σίγουρα θα μπερδέψει πολύ κόσμο στην αρχή, μέχρι οι χρήστες να προσαρμοστούν αναρτώντας τον τίτλο ή σχετικές πληροφορίες στο δικό τους κείμενο, ήταν κάτι που περιμέναμε. Ο Elon Musk είχε τονίσει τον Αύγουστο πως πρόκειται για κάτι που αποφάσισε ο ίδιος, πιστεύοντας πως θα κάνει την αισθητική του social media πολύ πιο καθαρή.

Βέβαια, οι πιο «πονηροί» εικάζουν πως η αλλαγή δεν έχει να κάνει μόνο με την αισθητική. Το X προσπαθεί ενεργά να πείσει τους δημιουργούς περιεχομένου να αναρτούν το περιεχόμενό τους απευθείας στο social media, προσφέροντας πλέον και επιλογές monetization. Με αυτό τον τρόπο λοιπόν, ίσως πειστούν ακόμη περισσότεροι να μην μοιράζονται σκέτα links, αλλά κατευθείαν το περιεχόμενο που επιθυμούν.