H νέα εφαρμογή του YouTube είναι για να φτιάχνετε εύκολα βίντεο από το κινητό σας

Και έρχεται σύντομα
21 Σεπτεμβρίου 2023 20:36
H νέα εφαρμογή του YouTube είναι για να φτιάχνετε εύκολα βίντεο από το κινητό σας

Το YouTube ανακοίνωσε πως ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει μια νέα εφαρμογή για κινητά, το λεγόμενο "YouTube Create". Το εν λόγω app αποσκοπεί στην απλούστευση της διαδικασίας επεξεργασίας βίντεο, απευθείας από τα τηλέφωνα των χρηστών, χωρίς να χρειάζεται κάποιος να ξέρει πως να χρησιμοποιεί τα σύνθετα προγράμματα μοντάζ των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Η κίνηση έρχεται σε μια εποχή που τα σύντομα κάθετα βίντεο τύπου TikTok, γνωστά στον κόσμο του YouTube ως Shorts, έχουν κυριαρχήσει. Παρόλα αυτά, μία από τις προκλήσεις για το YouTube ήταν η σχετική ευκολία με την οποία οι χρήστες μπορούσαν να παράγουν περιεχόμενο για το TikTok, ένας παράγοντας που συνέβαλε καθοριστικά στην αλματώδη άνοδο της πλατφόρμας, την ώρα που το YouTube δεν είχε αντίστοιχα εργαλεία.

Η εταιρία ανέλυσε λεπτομερώς τα χαρακτηριστικά της νέας εφαρμογής μέσα από μια ανάρτηση στο επίσημο blog της. Το Create, λοιπόν, προσφέρει λειτουργίες όπως το trimming ακριβείας, τα voiceovers, οι αυτόματες λεζάντες, ενώ παρέχει πρόσβαση και σε μια πλούσια βιβλιοθήκη γεμάτη εφέ, transitions και μουσική χωρίς copyright. Μάλιστα, το app έχει  και τεχνολογία αυτόματου συγχρονισμού του περιεχομένου με το beat της μουσικής. Αυτή η σειρά εργαλείων σημαίνει ότι οι δημιουργοί περιεχομένου μπορούν πλέον να παρακάμπτουν τα περίπλοκα λογισμικά επεξεργασίας για τα βίντεο τους στο YouTube και να κάνουν τα πάντα απευθείας από το κινητό του.

Αρχικά, η εφαρμογή YouTube Create θα είναι προσβάσιμη μόνο για Android χρήστες σε επιλεγμένες μόνο χώρες, όπως οι: ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ινδονησία, Ινδία, Κορέα και Σιγκαπούρη. Στο μέλλον υπάρχουν σχέδια να κυκλοφορήσει και μια έκδοση της εφαρμογής για iOS, πιο συγκεκριμένα μέσα στο επόμενο έτος.

Για την ιστορία, η ανακοίνωση αυτή ήταν μία από τις πολλές που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του πρόσφατου "Made on YouTube" event του κολοσσού. Παράλληλα με την παρουσίαση της εφαρμογής, η εταιρία εστίασε και σε άλλες καινοτομίες που βασίζονται στην Τεχνητή Νοημοσύνη, όπως το εργαλείο "Dream Screen", μια λειτουργία που διευκολύνει τη δημιουργία backgrounds σχεδιασμένων από AI για τα Shorts.