Όλα τα αξεσουάρ της Apple γυρνάνε σε USB-C μαζί με τα AirPods Pro 2

Και τα ενσύρματα “απλά“ EarPods ακουστικά
13 Σεπτεμβρίου 2023 08:56
Όλα τα αξεσουάρ της Apple γυρνάνε σε USB-C μαζί με τα AirPods Pro 2

Η Apple κάνει μια ολική μετάβαση των αξεσουάρ της από την εποχή του Lightning καλωδίου που κράτησε πάνω από μια δεκαετία, σε αυτή του USB-C θέλοντας να συμμορφωθεί με την ευρωπαϊκή νομοθεσία που την ώθησε σε αυτή την αλλαγή, αλλά και να κάνει τη ζωή των χρηστών της ευκολότερη. 

Έτσι στο πλαίσιο του χθεσινού "Wonderlust" event ανακοίνωσε πως και τα AirPods Pro 2 (ή αλλιώς 2nd Gen) θα έρχονται με μια νέα MagSafe Charging θήκη με USB-C θύρα. Αυτή η ελαφρώς αναβαθμισμένη έκδοση των νεότερων AirPods Pro εκτός από τη φόρτιση με USB-C προσφέρουν επιπλέον ανθεκτικότητα στη σκόνη τόσο στα ακουστικά όσο και στη θήκη και ενώ ήταν IPX4 rated για αντοχή στο νερό, πλέον διαθέτουν και τα δύο IP54 πιστοποίηση.

Θα μπορούν ακόμη να προσφέρουν Lossless ποιότητας ήχου (20bit, 48kHz) με low-latency στο Apple Vision Pro. Μάλιστα με το iOS 17, όλες οι εκδόσεις των AirPods Pro 2nd Gen θα αποκτήσουν νέα χαρακτηριστικά όπως Adaptive Audio και Conversation Awareness. Για πρώτη φορά επίσης θα μπορούν επίσης να φορτίσουν οι κάτοχοι των AirPods τα ακουστικά τους απευθείας από το iPhone τους, εφόσον έχουν iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max.

Δεν είναι όμως το μοναδικό αξεσουάρ ήχου που θα κάνει τη μετάβαση, καθώς και τα κλασικά, απλά, ενσύρματα ακουστικά της Apple γνωστά και ως EarPods θα αρχίσουν να κυκλοφορούν σε USB-C έκδοση, όπως ανακοίνωσε η Apple εν μέσω του Wonderlust Event της. H τιμή τους θα ξεκινάει από τα $19 για τις ΗΠΑ. 

Φυσικά, η Apple ανακοίνωσε και ένα νέο αντάπτορα Lightning σε USB-C για όσους δεν μπορούν ακόμη να κάνουν τη μετάβαση στα iPhone 15. 

Η διάθεση των AirPods Pro 2nd Gen με USB-C θήκη ξεκινάει μαζί με την κυκλοφορία των iPhone 15 στις 22 Σεπτεμβρίου, στην τιμή των $249.