iPhone 15: Η Apple έφτιαξε Lightning σε USB-C αντάπτορα – Μαντέψτε πόσο κοστίζει!

Όπως πολλοί είχαν προβλέψει
13 Σεπτεμβρίου 2023 00:57
iPhone 15: Η Apple έφτιαξε Lightning σε USB-C αντάπτορα – Μαντέψτε πόσο κοστίζει!

Μετά τις έντονες φήμες και εικασίες  των τελευταίων μηνών, η Apple έκανε εν τέλει αυτό που περιμέναμε όλοι: Υιοθέτησε και αυτή το USB-C ως τη θύρα/καλώδιο που θα χρησιμοποιούν από εδώ και στο εξής οι συσκευές της.

Φυσικά, αν δεν το έκανε φέτος, η Apple θα ήταν υποχρεωμένη να το κάνει του χρόνου, αφού το απαιτεί ο νέος νόμος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να μπορεί η εταιρία να συνεχίσει να πουλά νέα προϊόντα στις ευρωπαϊκές χώρες. Αυτή δεν ήταν όμως η μόνη πρόβλεψη που έπεσε μέσα. Όπως περίμεναν οι περισσότεροι, η Apple πραγματοποιεί τη μετάβαση στο USB-C με ένα νέο dongle.

Ακριβώς όπως ακριβώς είχε συμβεί το 2016 όταν καταργήθηκε η 3.5mm θύρα των ακουστικών με το iPhone 7 ή όταν τα Mac laptops της σταμάτησαν να έχουν USB-A θύρες, έτσι και τώρα η Apple ανακοίνωσε ένα νέο dongle, έναν μικροσκοπικό, λευκό αντάπτορα που μετατρέπει όλα τα περιφερειακά και τα Lightning καλώδια σε USB-C.

Με το συγκεκριμένο dongle, οι κάτοχοι των iPhone 15 θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα ακουστικά που έχουν ήδη, τα καλώδια φόρτισης που του περισσεύουν από τα προηγούμενα χρόνια, καθώς και όλα τα υπόλοιπα αξεσουάρ τους, χωρίς να χρειάζεται να τα αλλάξουν αμέσως. Δυστυχώς όμως, ο αντάπτορα δεν περιλαμβάνεται εντός της συσκευασίας των φετινών iPhone. Αντιθέτως, οι ενδιαφερόμενοι θα χρειαστεί να επενδύσουν -σύμφωνα με την αμερικανική ιστοσελίδα της Apple- $29.99.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη σχετική σελίδα που έχει ετοιμάσει η Apple για το προϊόν πατώντας εδώ.

Tags: