Η κάμερα του Galaxy Z Flip 5 είναι αντίστοιχη με του iPhone 12 Pro

Σύμφωνα με το DxOMark
19 Αυγούστου 2023 17:14
Η κάμερα του Galaxy Z Flip 5 είναι αντίστοιχη με του iPhone 12 Pro

Σύμφωνα με τους ειδήμονες του DxOMark, η κάμερα του Galaxy Z Flip 5 που κυκλοφόρησε πριν μερικές ημέρες καταφέρνει να φτάσει την απόδοση του iPhone 12 Pro της Apple, ένα ομοίως high-end smartphone που κυκλοφόρησε ωστόσο σχεδόν τρία χρόνια νωρίτερα.

Το αποτέλεσμα αυτό μάλλον δεν σοκάρει πολλούς, αφού ήδη από τις τεχνικές προδιαγραφές φαινόταν ότι η κάμερα της νέας αναδιπλούμενης συσκευής της Samsung δεν ήταν και το πιο δυνατό της σημείο. Το DxOMark επεσήμανε ότι η κάμερα του Galaxy Z Flip 5 καταγράφει περιστασιακά εικόνες με θόρυβο, ενώ τείνει να εμφανίζει έντονα artifacts στα χαρακτηριστικά των προσώπων σε σενάρια χαμηλού φωτισμού.

Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με μια ευρεία κάμερα 12MP, η οποία διαθέτει οπτική σταθεροποίηση (OIS) και αυτόματη εστίαση Dual Pixel PDAF. Επιπλέον, υπάρχει και μια υπερευρυγώνια κάμερα 12MP στο πίσω μέρος, ενώ όταν το τηλέφωνο ξεδιπλώνεται, μια selfie κάμερα των 10MP υπάρχει στην εσωτερική πλευρά της αναδιπλούμενης οθόνη.

Κάπως έτσι το Galaxy Z Flip 5 έχει την ίδια βαθμολογία με το iPhone 12 Pro, με τις δύο συσκευές να έχουν σκορ 127 στη λίστα του DxOMark. Σε σύγκριση με άλλα ultra-premium smartphones με τιμές άνω των 800 δολαρίων, το Z Flip 5 καταφέρνει να καταλάβει την 38η θέση, ενώ γενικά βρίσκεται στην 44η.

Παρά τα όποια θέματα ωστόσο, το Galaxy Z Flip 5 συνολικά παίζει «πάνω από τα κυβικά του», χάρη στην έξυπνη χρήση της AI της Samsung και στο εξαιρετικό post-processing των φωτογραφιών. Το βασικό αγκάθι είναι η έλλειψη ειδικής zoom κάμερας. Κατά τα άλλα, η συσκευή προσφέρει μια ευχάριστη εμπειρία όσον αφορά τη φωτογράφηση ακίνητων αντικειμένων, έχει γρήγορη και σταθερή αυτόματη εστίαση για φωτογραφίες και βίντεο στις περισσότερες συνθήκες και αποτελεσματική σταθεροποίηση βίντεο τόσο σε στατικές όσο και σε κινούμενες σκηνές.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την αξιολόγηση του DxOMark παρακάτω: