Η Samsung ετοιμάζει κάμερες 320MP και 440MP

Αλλά μη χαίρεστε ακόμα
19 Αυγούστου 2023 09:45
Η Samsung ετοιμάζει κάμερες 320MP και 440MP

Στα φώτα της δημοσιότητας ήρθαν μερικές φήμες που αφορούν το μέλλον των καμερών της Samsung, αφού γνωστός leaker της βιομηχανίας αναφέρει ότι η εταιρία εργάζεται σε τέσσερις νέους σένσορες.

Πιο συγκεκριμένα, ο Revegnus του X αναφέρει ότι η Samsung έχει στα σκαριά νέους φακούς που είναι στα 50MP (GN6), 200MP (HP7), 320MP και 440MP. Ωστόσο ο leaker αναφέρει ότι κατά πάσα πιθανότητα αυτοί οι φακοί δε θα καταλήξουν σε κάποιο μελλοντικό Samsung τηλέφωνο -τουλάχιστον όχι όλοι-, αλλά προορίζονται για άλλους κατασκευαστές και άλλες εταιρίες.

Όσον αφορά τον αισθητήρα των 50MP GN6, θα είναι μιας ίντσας και θα ανταγωνίζεται τον IMX989 της Sony. Φαίνεται ότι αυτός ο σένσορας είναι πολύ ακριβός στην κατασκευή του και μάλλον θα τον δώσει σε άλλες εταιρίες.

Σύμφωνα πάντα με τις φήμες, ο 200MP σχεδιάστηκε για να υπάρχει αρχικά στα Galaxy S25 Ultra, αλλά αυτό μάλλον δε θα γίνει και μπορεί να την δείτε σε άλλα τηλέφωνα στο μέλλον. Αυτόν που μάλλον θα δείτε σε επόμενα Galaxy θα είναι ο 320MP, αν και προς το παρόν η ανάπτυξή του δεν έχει ολοκληρωθεί όπως αναφέρει ο Revegnus και ίσως έρθει με τα Galaxy S26 Ultra.

Τέλος, ο HU1 σένσορας των 440MP ίσως δεν προορίζεται καν για κάποιο smartphone και κατά πάσα πιθανότητα η Samsung θα το δώσει σε κατασκευαστές αυτοκινήτων για μελλοντικά αυτοκίνητα.

Επειδή μιλάμε για φήμες, καλό θα ήταν να λάβετε όλα τα παραπάνω με κάθε επιφύλαξη.

Tags: