“Ηλεκτροδοτούμενο τσιμέντο“ μπορεί να μετατρέψει κτίρια και δρόμους σε τεράστιες μπαταρίες

Το μέλλον;
14 Αυγούστου 2023 11:25
“Ηλεκτροδοτούμενο τσιμέντο“ μπορεί να μετατρέψει κτίρια και δρόμους σε τεράστιες μπαταρίες

Ερευνητές του MIT στην αναζήτησή τους για καλύτερους τρόπους αποθήκευσης ανανεώσιμης ενέργειας, βρήκαν ένα νέο τρόπο να μετατρέψουν το τσιμέντο σε μία τεράστια μπαταρία. Αυτό το “ηλεκτροδοτούμενο τσιμέντο” πιθανώς να μπορεί στο μέλλον να μετατρέψει κτίρια και δρόμους σε μπαταρίες.

Οι ερευνητές ανέμιξαν τσιμέντο, νερό και μαύρο άνθρακα – το υπόλειμμα από ατελείς καύσεις.

Το υλικό είναι συναρπαστικό επειδή έχεις το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο υλικό που κατασκευάζει ο άνθρωπος, το τσιμέντο και το συνδυάζει με μαύρο άνθρακα, ένα αρχαίο, ιστορικό υλικό. Όταν τα συνδυάζεις με συγκεκριμένο τρόπο καταλήγεις με ένα αγώγιμο νανοϋλικό και τότε είναι που γίνονται τα πράγματα ενδιαφέροντα.

Τα μόρια του μαύρου άνθρακα συμπληρώνουν τα κενά καθώς το νερό απορροφάται από το τσιμέντο, σχηματίζοντας σχήματα σαν ρίζες στο τσιμέντο τα οποία δρουν ως καλώδια. Έτσι, το τσιμέντο μπορεί να δράσει ως υπερπυκνωτής, μία πηγή ενέργειας η οποία λειτουργεί όπως μία μπαταρία αλλά αποθηκεύει και απελευθερώνει ηλεκτρική ενέργεια πολύ πιο γρήγορα. Ένα απλό υλικό για καταλύτη όπως το χλωριούχο κάλιο, μπορεί να προστεθεί στο υλικό παρέχοντας τα κατάλληλα φορτισμένα σωματίδια.

Προς το παρόν το υλικό αυτό παραμένει μικρό σε κλίμακα, με αρκετή ενέργεια για να τροφοδοτήσει μόνο μερικές λάμπες LED. Ωστόσο η ευκολία παραγωγής και το χαμηλό κόστος των υλικών, κάνει εύκολη την αύξηση της κλίμακας. Το επόμενο βήμα της ομάδας είναι να δημιουργήσει μία τέτοια συσκευή στο μέγεθος μιας μπαταρίας αυτοκινήτου.

Ένα κτίριο το οποίο έχει θεμέλια από αυτό το υλικό, θα μπορεί να αποθηκεύει αρκετή ενέργεια για να τροφοδοτεί το σπίτι με ηλεκτρισμό για μια ολόκληρη ημέρα και η ενέργεια αυτή μπορεί να παράγεται από ανανεώσιμες πηγές όπως ηλιακή ή αιολική. Μπορεί επίσης να εφαρμοστεί σε δρόμους για να τροφοδοτεί ηλεκτρικά οχήματα που κινούνται σε αυτόν το δρόμο.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο PNAS.