Η X του Musk θα πληρώσει τα νομικά έξοδα χρηστών της πλατφόρμας

Για posts και likes που έχουν κάνει και τους δημιούργησαν πρόβλημα
06 Αυγούστου 2023 11:02
Η X του Musk θα πληρώσει τα νομικά έξοδα χρηστών της πλατφόρμας

Σε μία ασυνήθιστη κίνηση, ο Elon Musk ανακοίνωσε πως η X (πρώην Twitter), θα αναλάβει όλα τα νομικά έξοδα χρηστών που θέλουν να μηνύσουν τους εργοδότες τους για άδικη μεταχείριση, εξαιτίας κάποιου post που έκαναν στην πλατφόρμα ή για κάποιο like.

Αν είχατε άδικη μεταχείριση από τον εργοδότη σας για κάτι που ανεβάσατε ή κάνατε like σε αυτήν την πλατφόρμα, θα αναλάβουμε τα νομικά σας έξοδα. Χωρίς όριο στα χρήματα. Και δε θα κάνουμε απλά μήνυση, θα πάρει δημοσιότητα και θα κυνηγήσουμε το διοικητικό συμβούλιο των εταιριών.

Ο Musk έχει κάνει ξεκάθαρο από την αρχή που αγόρασε το Twitter, πως θέλει να δημιουργήσει μία πλατφόρμα όπου ο καθένας θα μπορεί να λέει την άποψή του χωρίς περιορισμούς, αρκεί να είναι στα πλαίσια του νόμιμου.

Η ελευθερία του λόγου είναι οι πυλώνες μίας λειτουργικής δημοκρατίας και το Twitter είναι η ψηφιακή πλατεία όπου θέματα κρίσιμα για το μέλλον της ανθρωπότητας συζητιούνται.

Πρόσφατα, η X κατέθεσε μήνυση εναντίον ενός οργανισμού καταπολέμησης του μίσους ο οποίος κατέκρινε την πλατφόρμα. Το Center for Countering Digital Hate (CCDH) δημοσίευσε μία έρευνα η οποία έδειχνε πως το μίσος και η παραπληροφόρηση “εξαπλώνονταν σαν πυρκαγιά στην πλατφόρμα, υπό την ηγεσία του Musk”.

Η X κατηγορεί την CCDH για παράνομες πρακτικές τις οποίες χρησιμοποίησε για να έχει μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στα δεδομένα της εταιρίας.