Γιατί είναι τόσο δύσκολο να προστατευθούν τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα από τη σκόνη;

Παρόλο που αντέχουν το νερό
29 Ιουλίου 2023 09:29
Γιατί είναι τόσο δύσκολο να προστατευθούν τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα από τη σκόνη;

Τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα έχουν κάνει άλματα στην αντοχή τους σε σχέση με τις πρώτες γενεές. Και παρόλο που μπορούν να διαθέτουν πλέον πιστοποίηση για αδιαβροχοποίηση, κανένα έως τώρα δε διαθέτει πιστοποίηση για αντοχή στη σκόνη. Πρόσφατο παράδειγμα τα νέα αναδιπλούμενα της Samsung, τα Galaxy Z Flip 5 και Galaxy Z Fold 5, τα οποία διαθέτουν πιστοποίηση IPX8. Μπορούν δηλαδή να βυθιστούν σε νερό 1.5 μέτρου για 1 ώρα αλλά δεν προσφέρουν προστασία από σκόνη.

Ο επικεφαλής της Samsung δήλωσε πως η εταιρία εργάζεται σκληρά για να καταφέρει να κάνει τα foldables ανθεκτικά στη σκόνη, αλλά δεν τα κατάφερε για αυτή τη γενιά. Αναγνώρισε την έντονη ζήτηση από τους καταναλωτές για αυτό το χαρακτηριστικό, αλλά σημείωσε πως χρειάζεται περισσότερος χρόνος για την ανάπτυξή του. Υποσχέθηκε όμως πως η Samsung κάνει διάφορες προσπάθειες για να το πετύχει.

Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός πως τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα έχουν πολλά ελαστικά εξαρτήματα, καθώς και αρκετά κινούμενα μέρη στο μεντεσέ τους και η σκόνη που εισέρχεται μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο μηχανισμό.

Ο Roh πάντως είναι αισιόδοξος, τονίζοντας πως και τα πρώτα foldables της Samsung δεν ήταν ανθεκτικά στο νερό, αλλά η εταιρία του έθεσε ένα νέο στάνταρ για τη βιομηχανία καταφέρνοντας να εισάγει την αδιαβροχοποίηση. Θεωρεί πως θα δούμε μία αντίστοιχη, σταδιακή πρόοδο και για την προστασία από τη σκόνη και ζητά από τους καταναλωτές να περιμένουν λίγο ακόμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η αγορά της Νότιας Κορέας δείχνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στον κόσμο για αναδιπλούμενα τηλέφωνα, ενώ οι περσινές πωλήσεις των αναδιπλούμενων Galaxy Z έφτασαν σε αριθμούς τις προηγούμενες πωλήσεις των Note τηλεφώνων και φέτος αναμένεται να τις ξεπεράσουν.