Το Bing AI θα παραμείνει δωρεάν όπως ξεκαθαρίζει η Microsoft

Θέλοντας να διαψεύσει τις φήμες που ξέσπασαν τελευταία
27 Ιουλίου 2023 19:45
Το Bing AI θα παραμείνει δωρεάν όπως ξεκαθαρίζει η Microsoft

Τον τελευταίο καιρό υπήρξε ανησυχία από τους χρήστες της AI του Bing για το ενδεχόμενο να πάψει να είναι δωρεάν η χρήση της. Άλλωστε η χρήση του AI chatbot της Microsoft είναι μια από τις πιο συμφέρουσες εκεί έξω, καθώς εκμεταλλεύεται πρακτικά τη γνώση και την ισχύ του ChatGPT-4, το οποίο η OpenAI κανονικά χρεώνει συνδρομή για τη χρήση του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Windows Latest, τα ερωτήματα άρχισαν όταν η Microsoft ανακοίνωσε πρόσφατα το Bing Chat Enterprise προορίζεται για επιχειρήσεις, με μερίδα χρηστών να θεωρεί ότι σύντομα θα χρεώνεται η πρόσβαση στην τεχνητή νοημοσύνη του Bing.com.

Ωστόσο η Microsoft ξεκαθάρισε σε ανακοίνωσή της το τοπίο, λέγοντας ότι η ΑΙ του Bing και η χρήση της θα παραμείνει δωρεάν. Συγκεκριμένα μηχανικός της Microsoft στο project επιβεβαίωσε το γεγονός λέγοντας: "Το Bing AI θα παραμείνει δωρεάν η χρήση του μέσω του Bing.com, του side panel του Microsoft Edge, του Windows Copilot και στα υπόλοιπα μέρη που ενσωματώνεται.

Πρόσφατα έγινε και η σημαντικότερη αναβάθμιση του Bing AI της Microsoft κάνοντάς το "multimodal", δηλαδή ένα μοντέλο εκμάθησης που μπορεί να χειριστεί διαφορετικές μορφές εισόδων. Περισσότερα για την νεότερη αναβάθμιση θα βρείτε πατώντας εδώ

Επίσης, η Microsoft εργάζεται στο να φέρει "no search" υποστήριξη στο Bing AI, κάτι που θα το κάνει να συμπεριφέρεται περισσότερο όπως το δημοφιλέστερο ChatGPT.