Νέα σημαντική αναβάθμιση για την Bing AI της Microsoft

Γίνεται και επίσημα multimodal
19 Ιουλίου 2023 11:52
Νέα σημαντική αναβάθμιση για την Bing AI της Microsoft

Το Bing AI, το chatbot που ενσωματώθηκε πρόσφατα στη μηχανή αναζήτησης της Microsoft, απέκτησε μόλις μια νέα λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες να προσθέτουν εικόνες στις συνομιλίες. Αυτό σημαίνει ότι η AI είναι και επίσημα ‘multimodal’, ένας όρος που χρησιμοποιείται στον τομέα για τα μοντέλα που μπορούν να χειριστούν εισόδους διαφορετικών μορφών.

Μπαίνοντας σε λεπτομέρειες, οι χρήστες μπορούν να ανεβάσουν μια εικόνα και να βάλουν το chatbot να αλληλεπιδράσει μαζί της, παρέχοντας πληροφορίες, προτάσεις ή δημιουργικό περιεχόμενο με βάση αυτή. Η λειτουργία χρησιμοποιεί το λεγόμενο Visual Search, μια τεχνολογία που αναλύει εικόνες και παράγει σχετικά αποτελέσματα χρησιμοποιώντας ‘όραση υπολογιστή’ και ‘επεξεργασία φυσικής γλώσσας’. Το Visual Search είναι επίσης διαθέσιμο και στην mobile εφαρμογή του Bing, όπου οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την κάμερα του κινητού τους για να κάνουν ακόμη ευκολότερα AI συζητήσεις με εικόνες.

Με αυτή τη νέα λειτουργία, οι χρήστες για παράδειγμα μπορούν να ζητήσουν περισσότερες πληροφορίες για μια εικόνα που έχουν ανεβάσει, όπως τι είναι, από πού προέρχεται ή πώς να αγοράσουν αυτό που δείχνει. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν την εικόνα ως αφετηρία για μια βαθύτερη συζήτηση με το chatbot. Για παράδειγμα, μπορούν να ανεβάσουν μια εικόνα ενός λουλουδιού και να ζητήσουν από το chatbot να γράψει ένα ποίημα γι' αυτό ή να τους εξηγήσει πώς να το φροντίζουν σωστά.

Φυσικά, το chatbot απαντάει χρησιμοποιώντας και επίκαιρες πληροφορίες από το δίκτυο, πέρα από τα δεδομένα εκπαίδευσης που χρησιμοποιήθηκαν αρχικά στο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης.

Μπορείτε να δείτε πως λειτουργεί το νέο χαρακτηριστικό μέσα από το επίσημο βίντεο που ανάρτησε η Microsoft και το οποίο ακολουθεί παρακάτω.