Αυστραλία: Άγνωστο κυλινδρικό αντικείμενο ξεβράστηκε σε παραλία - Φρουρείται από αστυνομικούς

Μυστήριο με αυτό το μεταλλικό αντικείμενο που ξεβράστηκε σε παραλία της Δυτικής Αυστραλίας
17 Ιουλίου 2023 21:39
Αυστραλία: Άγνωστο κυλινδρικό αντικείμενο ξεβράστηκε σε παραλία - Φρουρείται από αστυνομικούς

Έκπληκτοι έμειναν οι κάτοικοι της Δυτικής Αυστραλίας κοντά στο Green Head όταν είδανε ένα πελώριο και μυστηριώδη κυλινδρικό αντικείμενο ξεβρασμένο σε μια παραλία. Όχι μόνο προκάλεσε σύγχυση στους ντόπιους και προβληματισμό στις αρχές, αλλά σύμφωνα με τοπικά μέσα φρουρείται από αστυνομικούς έως ότου βρουν περί τίνος πρόκειται

Το παράξενο αυτό κυλινδρικό αντικείμενο έχει χάλκινο χρώμα και εντοπίστηκε την Κυριακή (τοπική ώρα Αυστραλίας) από ντόπιους στην Jurien Bay, περίπου 220 χλμ βόρεια του Περθ, οι οποίοι ενημέρωσαν με τη σειρά τους την αστυνομία. Τον εντοπισμό του έκανε ένα ζευγάρι που χρησιμοποίησε το τζιπ όχημά του για να τραβήξει τον μεταλλικό κύλινδρο -που θυμίζει τεράστιο δοχείο- πιο έξω στην ακτή, σύμφωνα με την δημόσια ραδιοτηλεόραση της Αυστραλίας. 

Η διάμετρός του ξεπερνάει τα 2.5 μέτρα και φαίνεται να έχει υποστεί σοβαρές ζημιές, έχοντα εμφανή σημάδια πως βρισκόταν στο νερό για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, καθώς πάνω του υπάρχουν φύκια και πεταλίδες. Ρεπορτάζ του The Guardians αναφέρει ότι πυροσβεστικό κλιμάκιο και ειδικοί της πολιτείας έσπευσαν να κάνουν χημική ανάλυση του αντικειμένου και διαπίστωσαν ότι είναι ασφαλές και δεν αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. 

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

 

Ως εκ τούτου η Αυστραλιανή Διαστημική Υπηρεσία ζήτησε από την τοπική κοινότητα, μέσω ανάρτησής της στα social media, "να αποφύγει τον χειρισμό ή την προσπάθεια μετακίνησης του αντικειμένου" καθώς ακόμη η προέλευσή του είναι άγνωστη. Στο σημείο βρίσκονται πολιτειακές και ομοσπονδιακές υπηρεσίες για να διεξαχθούν οι έρευνες, ενώ η ASA (Australian Space Agency) συνεργάζεται με ξένες ομόλογες υπηρεσίες για να μάθουν περισσότερες πληροφορίες.