Το iOS 17 διορθώνει επιτέλους μια παραξενιά των screenshots των iPhones

Μέσα από την public beta του
14 Ιουλίου 2023 20:47
Το iOS 17 διορθώνει επιτέλους μια παραξενιά των screenshots των iPhones

Πριν μερικές ώρες, η Apple έκανε διαθέσιμη για όλους τους κατόχους συμβατών iPhone την beta έκδοση του iOS 17. Σε σχέση με την δοκιμαστική έκδοση για τους developers, η public beta περιλάμβανε και διάφορα νέα χαρακτηριστικά που θα μπορούν να απολαύσουν οι χρήστες στην τελική κυκλοφορία, λύνοντας μεταξύ άλλων και μια «παραξενιά» που είχαν χρόνια τα iPhone.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, πλέον το iOS 17 μπορεί να αποθηκεύει και ως εικόνες τα λεγόμενα full-page screenshots. Πρόκειται για μια λειτουργία που υπήρχε εδώ και παρά πολύ καιρό στα iPhone, επιτρέποντας στους χρήστες να φωτογραφήσουν για παράδειγμα ολόκληρη μια ιστοσελίδα μέχρι το τέλος της στον Safari και όχι μόνο το απόσπασμα που φαίνεται στην οθόνη. Η παραξενιά όμως ήταν ότι τα full-page screenshots μπορούσαν να αποθηκευτούν μόνο ως PDF αρχεία προηγουμένως!

Αυτό ακριβώς είναι που αλλάζει το iOS 17, το οποίο προσθέτει τη δυνατότητα αποθήκευσης των full-page screenshots και ως κανονικές εικόνες στην εφαρμογή των φωτογραφιών του iPhone. Το format αυτό είναι πολύ πιο εύκολα διαχειρίσιμο, αφού για παράδειγμα μπορεί να αποσταλεί στα social media άμεσα.

Για την ιστορία, η λειτουργία αυτή υπήρχε εδώ και πολλά χρόνια στο Android, οπού είναι γνωστή ως scrolling screenshots.

Να σημειωθεί ότι η νέα beta έφερε και διάφορες άλλες χρήσιμες προσθήκες, όπως βελτιωμένη dual-SIM εμπειρία χρήσης, με τα μηνύματα να μπορούν να ταξινομηθούν ανα SIM, κάθε κάρτα SIM να έχει διαφορετικό ήχο κλήσης, κ.α.

Περισσότερα για την ενημέρωση μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ.

Tags: