Είναι 2023 και τα Windows 95 και 98 απέκτησαν ξανά ζωή

Χάρη στην κοινότητα
12 Ιουλίου 2023 12:47
Είναι 2023 και τα Windows 95 και 98 απέκτησαν ξανά ζωή

Σε περίπτωση που έχετε προσπαθήσει να εγκαταστήσετε ή να χρησιμοποιήσετε μια παλιότερη έκδοση των Windows που δεν υποστηρίζεται πλέον, σίγουρα γνωρίζετε πόσο δύσκολο είναι να κατεβάσετε όλες τις διαθέσιμες ενημερώσεις που είχε κυκλοφορήσει η ίδια η Microsoft. Θέλοντας, λοιπόν, να λύσει αυτό το πρόβλημα, η ίδια η κοινότητα έδωσε ξανά ζωή στα Windows 95, στα Windows 98 και σε άλλες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος που δεν υποστηρίζονται πλέον.

Γνωρίστε το "Windows Update Restored", ένα ανεξάρτητο project που στοχεύει στο να λύσει ακριβώς αυτό το πρόβλημα. Συγκεκριμένα, μιας και οι παλιότερες εκδόσεις των Windows δεν έχουν ενσωματωμένο το Windows Update, όπως γίνεται για παράδειγμα στα Windows 10 και Windows 11, η κοινότητα έφτιαξε custom εκδόσεις των παλιών Windows Update ιστοσελίδων.

Αυτές περιλαμβάνουν λειτουργικά links για να μπορεί να κατεβάσει ο οποιοσδήποτε όλες τις ενημερώσεις και τις διορθώσεις σφαλμάτων που κυκλοφόρησε η Microsoft με την πάροδο των χρόνων και δεν περιλαμβάνονται στα παλιά CD εγκατάστασης. Η έκδοση 3.1 της ιστοσελίδας υποστηρίζει τα Windows 95, και τις δύο εκδόσεις των Windows 98, τα NT 4.0, ME και κάποιες εκδόσεις των Windows 2000. Για χρήστες που ενδιαφέρονται για ενημερώσεις των Windows XP, αυτές υπάρχουν ακόμη στο επίσημο  Update Catalog της Microsoft και έτσι η κοινότητα έχει φτιάξει ένα άλλο project, το Legacy Update, που ίσως να είναι καλύτερη επιλογή στην προκειμένη.

Αξίζει να σημειωθεί πως μιας και μιλάμε για μια εποχή που δεν υπήρχε SSL ή TLS encryption στο διαδίκτυο, χρειάζεται Internet Explorer 5 για να κατεβάστε τα updates. Το Windows Update Restored το έχει φροντίσει και αυτό, προσφέροντας download links σε όλες τις διαθέσιμες γλώσσες.

Σίγουρα πρόκειται για μια αξιέπαινη προσπάθεια που δίνει μια πολύτιμη βοήθεια για πολλά retro projects. Περισσότερα μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ, καθώς και μέσα από το βίντεο που ακολουθεί.