ΒΙΝΤΕΟ: Άναψε η τεράστια LED σφαίρα των $2 δισεκατομμυρίων στο Las Vegas!

Ένα τεχνολογικό υπερθέαμα
06 Ιουλίου 2023 10:16
ΒΙΝΤΕΟ: Άναψε η τεράστια LED σφαίρα των $2 δισεκατομμυρίων στο Las Vegas!

Το Las Vegas, η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, διαθέτει πλέον ένα νέο αξιοθέατο που φιλοδοξεί να τραβήξει πάνω του όλα τα βλέμματα. Ο λόγος γίνεται για το MSG Sphere, το οποίο είναι ένα φουτουριστικός χώρος ψυχαγωγίας που αποτελεί τη μεγαλύτερη σφαιρική κατασκευή στον κόσμο.

Η γιγαντιαία αυτή σφαίρα άναψε για πρώτη φορά την εξωτερική της οθόνη πριν μερικές ώρες και αναμενόμενα τα πρώτα βίντεο έγιναν άμεσα θέμα συζήτησης στα social media. Η σφαίρα, που έχει ύψος 111 μέτρα και πλάτος 157 μέτρα, φιλοξένησε μια ποικιλία εικόνων και κινούμενων σχεδίων στα 1,2 εκατομμύρια LED φώτα που διαθέτει. Μεταξύ άλλων, λοιπόν, εμφάνισε την αμερικανική σημαία, ένα μάτι, μια μπάλα του μπάσκετ, ακόμη και την ίδια τη Γη. Η σφαίρα μεταμορφώθηκε επίσης σε μια γιγαντιαία κολοκύθα και σε μια Χριστουγεννιάτικη χιονόμπαλα, δίνοντας μια γεύση στους περαστικούς και στους ντόπιους για το πώς θα αλλάζει με τις εποχές.

Το MSG Sphere έχει σχεδιαστεί από την Populous, μια παγκόσμια εταιρία αρχιτεκτονικής που βρίσκεται πίσω από πολλές από τις κορυφαίες αθλητικές αρένες του κόσμου. Το κόστος κατασκευής του ανέρχεται σε 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας το τον πιο ακριβό αθλητικό χώρο στο Λας Βέγκας.

Το MSG Sphere θα φιλοξενεί ζωντανή μουσική, κινηματογραφικές και αθλητικές εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων αγώνων πυγμαχίας και μικτών πολεμικών τεχνών. Στο εσωτερικό του υπάρχει ένα αμφιθέατρο σε σχήμα μπολ, που χωράει σχεδόν 18.000 άτομα και διαθέτει μια 16K οθόνη που τυλίγεται γύρω από το κοινό, δημιουργώντας μια καθηλωτική εμπειρία με κινούμενα σχέδια και κοντινά πλάνα των καλλιτεχνών. Ο χώρος διαθέτει επίσης πάνω από 160.000 ηχεία που αποδίδουν ήχο υψηλής ποιότητας και 4-D εφέ, όπως δονήσεις των καθισμάτων και μηχανές ανέμου.

Το Sphere θα ανοίξει επίσημα για το κοινό στις 29 Σεπτεμβρίου 2023, με μια σειρά συναυλιών. Είναι από τις περιπτώσεις που τα πολλά λόγια είναι περιττά, οπότε σας αφήνουμε να απολαύσετε τα βίντεο που έκαναν το γύρο των social media.

Tags: