Το λογότυπο του Android αλλάζει για πρώτη φορά από το 2019 (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Η Google φρεσκάρει το branding του λειτουργικού συστήματος
27 Ιουνίου 2023 19:08
Το λογότυπο του Android αλλάζει για πρώτη φορά από το 2019 (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Το 2019, λίγο πριν την άφιξη του Android 10, η Google είχε ανανεώσει ολοκληρωτικά το branding του πασίγνωστου λειτουργικού της συστήματος. Από τότε, το λογότυπου του Android περιλάμβανε τη λέξη γραμμένη με μικρά γράμματα και δίπλα το κεφάλι από το χαρακτηριστικό πράσινο ρομποτάκι, σε μινιμαλιστικό φλατ στυλ.

Τώρα, περίπου τέσσερα χρόνια μετά, η Google αλλάζει ξανά το λογότυπο του λειτουργικού της συστήματος. Συγκεκριμένα, το νέο logo έχει τη λέξη Android με κεφαλαίο το πρώτο της γράμμα, ενώ δανείζεται στοιχεία και από τα προηγούμενα λογότυπα του 2008 και του 2014, αφού το ‘n’ και το ‘r’ είναι εντελώς στρογγυλεμένα. Από την άλλη, το κεφάλι από τη μασκότ του λειτουργικού αφήνει στο παρελθόν το μινιμαλιστικό στυλ, υιοθετώντας μια πιο 3D εμφάνιση.

Το νέο αυτό λογότυπο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην CES 2023, αλλά τότε η Google έγραφε ακόμη το Android με μικρά γράμματα. Πλέον, στις νέες προωθητικές εικόνες που έδωσε στα φώτα της δημοσιότητας η εταιρία, η μετάβαση στο νέο logo έχει ολοκληρωθεί και η λέξη είναι και αυτή γραμμένη με νέο τρόπο.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό.

Το νέο λογότυπο του Android σε περίπτερο της Google

Το νέο λογότυπο του Android σε προωθητικές εικόνες της Google και της Samsung

Tags: