Η Mission X της Porsche είναι το μέλλον των ηλεκτρικών supercars

Η Porsche θέλει να σπάσει ρεκόρ
09 Ιουνίου 2023 17:54
Η Mission X της Porsche είναι το μέλλον των ηλεκτρικών supercars

Η Porsche μόλις αποκάλυψε το νεότερο concept όχημά της, το Mission X, δείχνοντάς μας το δικό της όραμα για το μέλλον των ηλεκτρικών supercars.

Σχεδιαστικά, αυτό δανείζεται διάφορα στοιχεία από άλλα εμβληματικά μοντέλα της Porsche, όπως η 959, η Carrera GT και η 918 Spyder. Η εταιρία το παρουσίασε με το "Rocket Metallic" φινίρισμα, επισημαίνοντας ότι έχει ετοιμάσει έναν καινοτόμο ελαφρύ γυάλινο θόλο με εξωσκελετό από πλαστικό που είναι ενισχυμένο με ίνες άνθρακα. Αυτός ο σχεδιασμός υιοθετείται και από τις πόρτες των επιβατών, οι οποίες είναι κατασκευασμένες στο στυλ των σπορ αυτοκινήτων Le Mans, που ανοίγουν προς τα εμπρός και προς τα πάνω.

Το εσωτερικό του οχήματος διαθέτει δύο καθίσματα κατασκευασμένα από δέρμα και ομοίως πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα. Το ανοιχτό τιμόνι συνοδεύεται από έναν εξελιγμένο πίνακα οργάνων, εξοπλισμένο με πολλαπλές κάμερες και ρολόγια που μπορούν να εμφανίζουν τους χρόνους ολοκλήρωσης ενός γύρου πίστας μέχρι και ζωτικά στοιχεία για τον ίδιο τον οδηγό!

Σύμφωνα με τις αναλυτικές πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρίας, η αεροδυναμική έπαιξε επίσης σημαντικό ρόλο στη σχεδίαση του οχήματος, με την Porsche να επιλέγει διαφορετικά μπρος και πίσω ελαστικά, με τροχούς 20 ιντσών μπροστά και τροχούς 21 ιντσών πίσω.

Σε περίπτωση που το Mission X μπει όντως στην παραγωγή, η Porsche θέλει να γίνει το ταχύτερο όχημα με άδεια κυκλοφορίας στο Nürburgring Nordschleife, μια διάσημη πίστα στη Γερμανία. Η μπαταρία του θα είναι κεντρικά τοποθετημένη πίσω από τα καθίσματά του και θα διαθέτει αρχιτεκτονική 900 βολτ που θα μπορεί να φορτίζει το όχημα δύο φορές πιο γρήγορα από το Taycan Turbo S.

Στατιστικά όπως η ιπποδύναμη δεν αποκαλύφθηκαν, αλλά πέρα από το ρεκόρ στην προαναφερθέντα πίστα, η Porsche θέλει το Mission X να έχει και περισσότερο downforce από την τρέχουσα 911 GT3 RS, αλλά και αναλογία ισχύος-βάρους περίπου ένα κιλό ανά ίππο.