Το Nissan GT-R επιστρέφει...ηλεκτρικό! (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Τα σχέδια της εταιρίας
09 Απριλίου 2024 10:16
Το Nissan GT-R επιστρέφει...ηλεκτρικό! (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Το πιο εμβληματικό sports car της Nissan θα επιστρέψει για ακόμα μία γενιά. Κατά τη διάρκεια του 2024 New York auto show, ο Αντιπρόεδρος της Nissan για τη Βόρεια Αμερική, Ponz Pandikuthira, αποκάλυψε στο Motor Authority πως τα μοντέλα GT-R και Z δε θα χαθούν στη λήθη, αλλά θα επανέλθουν ως ηλεκτρικά, ενώ στο μέσο δόθηκαν και concept εικόνες των επερχόμενων οχημάτων.

Ο Αντιπρόεδρος επιβεβαίωσε πως μετά από 16 χρόνια, η παραγωγή του R-35 GT-R θα σταματήσει σύντομα.

Η επόμενη γενιά του GT-R πρέπει να είναι ένα αυθεντικό GT-R. Πρέπει να γεννηθεί, να αναπτυχθεί και να δοκιμαστεί στην πίστα. Αν είναι ηλεκτρικό, δε θα πρέπει απλά να κάνει ένα γύρο στο Nurburgring, να σταματήσει, να φορτίσει και να κρυώσει. Οι αγωνιστικές επιδόσεις δεν πρέπει να συμβιβαστούν σε ένα GT-R.

Η ομάδα μηχανικών της Nissan περιμένει να βελτιωθεί η τεχνολογία των ηλεκτροκίνητων. Οι ηλεκτρικοί κινητήρες που θα χρησιμοποιηθούν στο νέο GT-R δεν έχουν ακόμα αποφασισθεί, αλλά ο Αντιπρόεδρος επιβεβαίωσε πως η Formula E θα είναι το νέο “εργαστήριο” της ανάπτυξης του νέου GT-R. Οι μπαταρίες των ηλεκτρικών είναι ακόμα βαριές και το βάρος είναι ο εχθρός ενός sports car.

Η ομάδα της McLaren κέρδισε τους αγώνες της Formula E στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας και ο Αντιπρόεδρος τόνισε πως το αυτοκίνητο σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την Nissan.

Όσον αφορά το νέο Z, ο Αντιπρόεδρος της Nissan δήλωσε:

Πρέπει είτε να είναι μία νέα εκδοχή του 240Z ή για ακόμα μία φορά να σπάσει την παράδοση και να έχει ένα προοδευτικό design. Δε θα υπάρχει κάτι ενδιάμεσο.