Model 2: Ακυρώθηκε το πολυαναμενόμενο φθηνό ηλεκτρικό όχημα της Tesla;

Οι πρώτες πληροφορίες
08 Απριλίου 2024 09:47
Model 2: Ακυρώθηκε το πολυαναμενόμενο φθηνό ηλεκτρικό όχημα της Tesla;

Το Reuters αναφέρει πως το πολυαναμενόμενο φθηνό ηλεκτρικό όχημα της Tesla, έχει ακυρωθεί. Το ρεπορτάζ βασίζεται σε τρεις πηγές που γνωρίζουν το θέμα και σε εταιρικά μηνύματα που έχουν δει οι δημοσιογράφοι του.

Η απόφαση εγκατάλειψης του project που πολλές φορές ονομαζόταν ανεπίσημα Model 2, έρχεται σε αντίθεση με τις δηλώσεις του Elon Musk πως η ανάπτυξη προσιτών ηλεκτρικών αυτοκινήτων για τις μάζες είναι η προτεραιότητα της Tesla, με το “χαμηλού κόστους οικογενειακό αυτοκίνητο” να αποτελεί πλέον παρελθόν.

Το “φθηνό” Tesla υποτίθεται πως θα ξεκινούσε την παραγωγή του στο Gigafactory του Texas, στο δεύτερο μισό του 2025.

Η Tesla δεν πρόσφερε κάποιο σχόλιο για το δημοσίευμα, αλλά ο Elon Musk έκανε ένα post στο X κατηγορώντας το Reuters πως ψεύδεται. Οι μετοχές της Tesla είδαν πτώση 6% μετά το ρεπορτάζ, με την πτώση να κλειδώνει στο 3.6% στο κλείσιμο του χρηματιστηρίου την Παρασκευή.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο η Tesla ανακοίνωσε την αποκάλυψη του Robotaxi η οποία θα λάβει χώρα στις 8 Αυγούστου.

Οι πηγές του Reuters αναφέρουν πως “η διαταγή του Elon είναι να τα δώσουμε όλα για τα robotaxis”.

Το 2020 ο Musk είχε πει πως φιλοδοξεί να πουλά η Tesla 20 εκατομμύρια οχήματα ετησίως, τα διπλάσια δηλαδή από την κορυφαία σε πωλήσεις σήμερα Toyota. Ωστόσο η άνοδος των κινεζικών ηλεκτρικών οχημάτων που κοστίζουν ακόμα και $10.000, αποτελούν πρόκληση για αυτόν το στόχο της Tesla. Πέρυσι, η εταιρία πούλησε 1.8 εκατομμύρια οχήματα, με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για 4.2 εκατομμύρια μέχρι το 2028.