Ίσως στο μέλλον να μπορείτε να κάνετε dating μέσω Twitter!

Έρχεται ένας νέος ανταγωνιστής για το Tinder;
10 Μαΐου 2023 18:01
Ίσως στο μέλλον να μπορείτε να κάνετε dating μέσω Twitter!

Το Twitter μπορεί σύντομα να γίνει κάτι περισσότερο από μια απλή πλατφόρμα για ειδήσεις, memes και ανταλλαγή απόψεων. Συγκεκριμένα, το πασίγνωστο social media θα μπορούσε επίσης να προσφέρει λειτουργίες γνωριμιών, σύμφωνα με ένα tweet του επικεφαλής του, Elon Musk.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, ένας χρήστης ρώτησε τον Elon πότε θα προσθέσει το Twitter χαρακτηριστικά dating, κάνοντας quote tweet μια ανάρτηση του μεγιστάνα σχετικά με την κατάρρευση του πληθυσμού. Ο Musk είδε αυτό το tweet και αποφάσισε να απαντήσει με τον εξής χαρακτηριστικό τρόπο:

Ενδιαφέρουσα ιδέα, ίσως και για εύρεση εργασίας.

Όπως φαίνεται, το concept άρεσε στον Musk, ο οποίος μάλιστα το πήγε ένα στάδιο παραπέρα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το Twitter, πέρα από το Tinder μπορεί να κοντράρει και το LinkedIn, με χαρακτηριστικά για εύρεση ανοιχτών θέσεων εργασίας.

Ο στόχος του Elon Musk για το Twitter:

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί πως στο παρελθόν ο επικεφαλής των SpaceX και Tesla είχε αναφέρει πως αγοράζει το Twitter για να φτάσει γρηγορότερα στο ‘X’, μια εφαρμογή που θα μπορεί να κάνει τα πάντα. Πηγή έμπνευσης φαίνεται πως είναι το κινεζικό WeChat της Tencent, το οποίο είχε ξεκινήσει ως εφαρμογή μηνυμάτων, αλλά εξελίχθηκε σε έναν κανονικό mini-internet.

Συγκεκριμένα, εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες από την Κίνα χρησιμοποιούν σε καθημερινά βάση το WeChat όχι μόνο ως μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και ως εφαρμογή που μπορούν να κάνουν κράτηση σε κάποιο κατάστημα, να καλέσουν ταξί ή να παραγγείλουν φαγητό. Αυτό γίνεται μέσα από μια σειρά mini εφαρμογών που είναι απευθείας συνδεδεμένες στο κεντρικό interface του WeChat.

Παράλληλα, το WeChat είναι κολοσσός και στο κομμάτι των πληρωμών και των συναλλαγών. Είναι η δημοφιλέστερη εφαρμογή στην Κίνα όσον αφορά το fintech, επιτρέποντας στους χρήστες να στείλουν ο ένας χρήματα στον άλλο, να πληρώσουν για αγαθά ή υπηρεσίες, ακόμη και να δανειστούν ποσά.

Το WeChat έχει εξελιχθεί σε κανονικό super-app, μιας και έχει και ενότητες ειδήσεων και ψυχαγωγίας, ξεφεύγοντας από τα όρια του social media και συνδυάζοντας οτιδήποτε σχεδόν μπορεί να θέλει κάποιος να κάνει ψηφιακά.

Αν λάβουμε υπόψη το νέο σχόλιο του Musk και τις δηλώσεις του από το παρελθόν, ίσως και το μέλλον του Twitter να επιφυλάσσει κάποια αντίστοιχη εξέλιξη.

Tags: