Ένα υποτιθέμενο χαρακτηριστικό των iPhone 15 θα έρθει τελικά με τα iPhone 16

Ραντεβού την επόμενη χρονιά
08 Μαΐου 2023 20:54
Ένα υποτιθέμενο χαρακτηριστικό των iPhone 15 θα έρθει τελικά με τα iPhone 16

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, εδώ και κυριολεκτικά μήνες, μιας από τις επικρατέστερες φήμες σχετικά με τα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max τόνιζε πως η Apple σκοπεύει να καταργήσει εντελώς τα φυσικά κουμπιά. Συγκεκριμένα, διάφορες πηγές έλεγαν ότι θα αντικαταστήσει αυτά που υπάρχουν στα τωρινά iPhone για το κλείδωμα και την αυξομείωση της έντασης του ήχου, με επιφάνειες αφής απτικής ανάδρασης. Πρόκειται για μια τεχνολογία αντίστοιχη με αυτή που είχαμε δει και στο Home Button του iPhone 7, πριν αυτό καταργηθεί εντελώς τα επόμενα χρονιά.

Εν τέλει όμως, τον περασμένο μήνα είχε ακουστεί πως η Apple αποφάσισε να εγκαταλείψει τις προσπάθειες για solid-state πλήκτρα εξαιτίας προβλημάτων που έχει συναντήσει με την τεχνολογία, σύμφωνα με τον αναλυτή Ming-Chi Kuo. Τώρα, μια ακόμη σχετική πληροφορία ήρθε στα φώτα της δημοσιότητας, αυτή τη φορά από τον ρεπόρτερ του Bloomberg Mark Gurman.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, το χαρακτηριστικό δεν ακυρώθηκε εντελώς, απλά αναβλήθηκε. Αυτό σημαίνει ότι τα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max θα έχουν κανονικά κουμπιά, με την Apple να κάνει τη μεγάλη αλλαγή με τα iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max μοντέλα που θα καταφθάσουν τον επόμενο χρόνο.

Παρόλα αυτά, τα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max αναμένεται να κάνουν μια σχετική αλλαγή, αφήνοντας στο παρελθόν τον διακόπτη της σίγασης, για ένα "Action" κουμπί. Αυτό το νέο φυσικό κουμπί θα μπορεί να ενεργοποιεί και να απενεργοποιεί τις συσκευές, να τραβάει φωτογραφίες και να γράφει βίντεο, ανάλογα με την πίεση που ασκείται, καθώς και να προγραμματιστεί για άλλες ενέργειες. Αυτό το βολικό χαρακτηριστικό θα είναι πιθανότατα πολύ δημοφιλές και είναι κάτι που έχουμε δει από διάφορες Android συσκευές στο παρελθόν.

Γενικότερα, για όσους δεν θέλουν να περιμένουν τα iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max, τα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max λέγεται ότι θα προσφέρουν πολλά αποκλειστικά χαρακτηριστικά για να δημιουργήσουν ζήτηση. Μεταξύ αυτών των αναβαθμίσεων θα περιλαμβάνεται μια Thunderbolt USB Type-C θύρα, ένας πανίσχυρος νέος επεξεργαστής, νέα υλικά κατασκευής και μια νέα κάμερα με περισκοπικό ζουμ.

Tags: