Πόσο τυφλά ακολουθείτε το GPS; Τουρίστες έπεσαν στη θάλασσα (ΒΙΝΤΕΟ)

Διασώθηκαν από το πλήρωμα σκάφους
08 Μαΐου 2023 11:02
Πόσο τυφλά ακολουθείτε το GPS; Τουρίστες έπεσαν στη θάλασσα (ΒΙΝΤΕΟ)

Η τυφλή πίστη στις οδηγίες του GPS μπορεί να σας οδηγήσει σε κάποιο λάθος δρόμο, όμως στη χειρότερη περίπτωση, μπορεί να απειλήσει και την ασφάλειά σας. Κάτι τέτοιο συνέβη σε δύο τουρίστριες στην Χαβάη, όταν το GPS οδήγησε το όχημά τους στο λιμάνι…μέσα στο λιμάνι.

Κάθε λογικός άνθρωπος θα δυσκολευτεί να καταλάβει γιατί κάποιος να υπακούσει σε μία οδηγία στρίψε αριστερά/δεξιά όταν σε αυτήν την κατεύθυνση υπάρχει η θάλασσα, αλλά το περιστατικό εγείρει ερωτήσεις και για την αξιοπιστία των GPS πλοηγών, υπενθυμίζοντας στους χρήστες πως δεν πρέπει ποτέ να τους ακολουθούν τυφλά.

Για καλή τους τύχη, ακριβώς δίπλα υπήρχε ένα πλήρωμα ενός σκάφος και οι άνθρωποι έσπευσαν να βοηθήσουν τις παγιδευμένες τουρίστριες, βγάζοντάς τες με ασφάλεια από το αυτοκίνητο. Το όχημα συνέχισε να βυθίζεται στο νερό μέχρι που εξαφανίστηκε κάτω από την επιφάνεια.

Όσοι έχουν δει τη σειρά “The Office”, θα θυμηθούν το αντίστοιχο επεισόδιο όπου ο Michael Scott είχε την ίδια κατάληξη, ακολουθώντας τις οδηγίες του GPS, τονίζοντας πως “το μηχάνημα ξέρει”.