Ο εντοπισμός της τοποθεσίας στο Android θα γίνει προσεχώς πολύ πιο ακριβής

Εντός του 2022 η μεγάλη ενημέρωση
22 Μαρτίου 2022 22:01
Ο εντοπισμός της τοποθεσίας στο Android θα γίνει προσεχώς πολύ πιο ακριβής

Μέσα στους επόμενους μήνες, ο εντοπισμός της τοποθεσίας στις Android συσκευές που κάνουν χρήση των Snapdragon 8 Gen 1 και Snapdragon 888 επεξεργαστών θα γίνει πολύ πιο ακριβής, με απόκλιση λιγότερη από 1 μέτρο. Συγκεκριμένα, η Qualcomm θα ξεκινήσει να αξιοποιεί τις RTX GNSS υπηρεσίες διόρθωσης της Trimble, με την οποία συνεργάζεται εδώ και πολλά χρόνια, για να επιτρέψει στους κατασκευαστές Android smartphones, στους παρόχους υπηρεσιών και στους developers εφαρμογών να εκμεταλλευθούν δεδομένα τοποθεσίας μεγαλύτερης ακρίβειας.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η Trimble ισχυρίζεται πως μαζί με την Qualcomm θα βελτιώσουν την ακρίβεια της τοποθεσίας στο Android περίπου κατά πέντε φορές σε σχέση με τις δυνατότητες των τωρινών συσκευών. Η τεχνολογία αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της στο δεύτερο τρίμηνο του 2022 και θα προσφέρει τέτοια ακρίβεια που μπορεί να καταστήσει δυνατά μέχρι και ολοκαίνουργια χαρακτηριστικά, όπως είναι για παράδειγμα ο εντοπισμός της λωρίδας κυκλοφορίας ενός αμαξιού σε έναν μεγάλο δρόμο, από την εκάστοτε εφαρμογή πλοήγησης. Παράλληλα, η Trimble τονίζει πως με τις αναβαθμίσεις που υπόσχεται θα λειτουργούν ομαλότερα και οι εφαρμογές εύρεσης μέσου μεταφοράς, δίνοντας ένα πιο έγκυρο στίγμα του χρήστη στον οδηγό.

Για την ώρα δε γνωρίζουμε αν η τεχνολογία θα γίνει διαθέσιμη και σε Android smartphones με παλιότερους επεξεργαστές. Περισσότερες πληροφορίες για πως ακριβώς λειτουργεί το RTX της Trimble μπορείτε να μάθετε μέσα από το βίντεο που ακολουθεί.

Φυσικά, ο εντοπισμός της τοποθεσίας ενός χρήστη με τέτοια ακρίβεια μπορεί να ακούγεται και σαν εφιάλτης ιδιωτικότητας στα αυτιά πολλών, αλλά φυσικά ο καθένας μπορεί να επιλέξει αν θέλει να ενεργοποιήσει ή να ενεργοποιήσει τις υπηρεσίες τοποθεσίας από τις ρυθμίσεις της συσκευής του.