Αυτό είναι το νέο iPhone 6s

Με 3D Touch τεχνολογία
10 Σεπτεμβρίου 2015 06:58
Αυτό είναι το νέο iPhone 6s

Το iPhone έχει γνωρίσει 35% αύξηση στις πωλήσεις του από πέρυσι, με 75% αύξηση στην Κίνα. Τώρα η Apple παρουσιάζει τα νέα iPhone 6s και iPhone 6s Plus. Οι νέες συσκευές, αν και δε διαφέρουν σχεδιαστικά με το iPhone 6 και 6 Plus, έρχονται με ένα εντελώς νέο υλικό κατασκευής, το αλουμίνιο σειράς 7000 που υπόσχεται μεγαλύτερη αντοχή από τα τελευταία και προσφέρονται σε Silver, Gold, Space Gray και για πρώτη φορά Rose Gold χρώματα.

Η οθόνη είναι κατασκευασμένη από νέο είδους γυαλιού, το Ion-X γυαλί και όχι ζαφείρι, με την Apple να ισχυρίζεται πως είναι το ανθεκτικότερο στη βιομηχανία. To iPhone 6s έρχεται με οθόνη Retina 4.7 ιντσών και το iPhone 6s Plus με οθόνη Retina 5.5 ιντσών. Το ενδιαφέρον στην οθόνη επικεντρώνεται στην ύπαρξη 3D Touch τεχνολογίας, με capacitive αισθητήρες ενσωματωμένους στο backlight της Retina οθόνης. Υπάρχουν πλέον δύο νέα gestures, το Peek και το Pop, όπου μπορείτε για παράδειγμα να δείτε την προεπισκόπηση ενός μηνύματος ή μιας φωτογραφίας με ένα ελαφρύ άγγιγμα. Τα αγγίγματα διακρίνονται σε Mini-tap και Full-tap με διαφορετικό είδος ανάδρασης και κρατούν 10 και 15 milliseconds αντίστοιχα. Με το 3D Touch, αλλάζει ο χειρισμός στα παιχνίδια, όπως τον ξέραμε, αφού πλέον με τα διαφορετικά gestures, δε χρειάζεται να πάρετε τα δάχτυλά σας από την οθόνη. Τα δύο τηλέφωνα ενσωματώνουν επίσης και το 2ης γενιάς Touch ID.

Πιο βαθιά στο εσωτερικό βρίσκουμε το νέο αναβαθμισμένο A9 chip με νέα αρχιτεκτονική, “βελτιστοποιημένο για πραγματική χρήση”, ενώ ενσωματωμένος στο chip είναι και ο M9 συνεπεξεργαστής κίνησης ο οποίος είναι πάντα ενεργός. Η Apple ισχυρίζεται πως το νέο chip είναι 70% ταχύτερος από τον A8, ενώ προσφέρει 90% ταχύτερα γραφικά “επιπέδου κονσόλας”.

Στα της κάμερας, έχουμε μια νέα iSight κάμερα των 12MP με True Tone flash στην πίσω όψη, η οποία προσφέρει 50% περισσότερα pixels. Η Apple ισχυρίζεται πως το autofocus είναι πιο γρήγορο από ποτέ και πως η ομάδα δούλεψε για να μειώσει το θόρυβο στις φωτογραφίες. “Μια σπουδαία τεχνολογία που ονομάζεται Deep Trench Isolation ξεχωρίζει τα διόδια και τα κάνει πιο ακριβή”. Επιπλέον για πρώτη φορά, υπάρχει δυνατότητα καταγραφής 4K video. Η εμπρόσθια κάμερα παραμένει η Facetime HD των 5MP, μόνο που πλέον υπάρχει το Retina Flash, όπου η οθόνη φωτίζεται τρεις φορές περισσότερο για να χρησιμοποιηθεί ως μπροστινό flash.

Παρουσιάστηκαν επίσης το Live Photos και το Move to iOS. Το πρώτο σε συνεργασία με το 3D Touch κάνει πιο ζωντανές τις φωτογραφίες σας, προσφέροντας κινούμενη εικόνα και ήχο, ενώ το δεύτερο είναι μια εφαρμογή για Android, για την εύκολη μετάβαση σε iOS.

Τα iPhone 6s και iPhone 6s Plus θα κυκλοφορήσουν σε εκδόσεις των 16GB, 64GB και 128GB, σε 130 χώρες. Θα είναι διαθέσιμες για προπαραγγελία στις 12 Σεπτεμβρίου και στα ράφια των καταστημάτων θα βρίσκονται στις 25 Σεπτεμβρίου. Οι εκτιμώμενες τιμές για το iPhone 6s θα είναι στα €699 για τα 16GB, €799 για τα 64GB και €899 για τα 128GB, ενώ οι αντίστοιχες τιμές του iPhone 6s Plus θα είναι €799, €899 και €999.