Τα κέρδη της Samsung βρίσκονται στο χειρότερο σημείο 14 ετών

Παρά τις καλές πωλήσεις του Galaxy S23
08 Απριλίου 2023 09:33
Τα κέρδη της Samsung βρίσκονται στο χειρότερο σημείο 14 ετών

Η Samsung προειδοποίησε του επενδυτές της πως αναμένει πτώση λειτουργικών κερδών για το πρώτο τρίμηνο του έτους κατά 96% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Η νέα πτώση είναι ακόμα χειρότερη από τη μείωση κατά 2/3 που σημείωσε το προηγούμενο τρίμηνο. Και όλα αυτά, παρά τις καλές πωλήσεις των Galaxy S23.

Αιτία για την τωρινή πορεία των οικονομικών της Samsung είναι το κομμάτι των ημιαγωγών, το οποίο σημειώνει μικρή ζήτηση μετά την αποκορύφωση του covid. Η τωρινή οικονομική επιβράδυνση κάνει τους καταναλωτές να διπλοσκεφτούν την επόμενη αγορά gadget, με την προσφορά να είναι μεγαλύτερη από τη ζήτηση.

Παρόλη τη μεγάλη πτώση στα κέρδη, τη μεγαλύτερη από την οικονομική κρίση του 2009, η Samsung αναμένει 600 δισεκατομμύρια γουόν (€414 εκατομμύρια) κέρδη. Ως σημείο αναφοράς να σημειώσουμε τα 14.12 τρισεκατομμύρια γουόν (€9,7 δισεκατομμύρια) που σημείωσε ως κέρδη για την ίδια περίοδο πέρυσι.

Λόγω των νέων οικονομικών εξελίξεων, η Samsung αποφάσισε να μειώσει σημαντικά την παραγωγή chips για να αντιμετωπίσει την υπερ-προσφορά. Όσον αφορά τα Galaxy S23, μέσα στο πρώτο τρίμηνο η εταιρία έχει κάνει πωλήσεις 11 εκατομμυρίων μονάδων, 50% παραπάνω από τον προκάτοχό τους. Η τελική οικονομική ανακοίνωση της Samsung θα γίνει σε λίγες εβδομάδες, αλλά δεν αναμένεται να διαφέρει από την προκαταρκτική αναφορά.