Φονικός σεισμός σε Τουρκία και Συρία: Τα βίντεο που κάνουν το γύρο των social media

Ο μεγαλύτερος εδώ και 100 χρόνια στη χώρα
06 Φεβρουαρίου 2023 10:25
Φονικός σεισμός σε Τουρκία και Συρία: Τα βίντεο που κάνουν το γύρο των social media

Εικόνες και βίντεο βιβλικής καταστροφής κάνουν το γύρο των social media τις τελευταίες ώρες από τον τεράστιο σεισμό που έπληξε σήμερα, τα ξημερώματα της Δευτέρας 6 Ιανουαρίου την κεντρική Τουρκία και τη βορειοδυτική Συρία, όντας αισθητός μέχρι και στην Κύπρο.

Αναλυτικότερα, ο σεισμός ήταν μεγέθους 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και είναι ένας από τους μεγαλύτερες που έχει καταγραφεί στην Τουρκία τα τελευταία 100 χρόνια. Πάνω από 3,000 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί πάνω από 500 θάνατοι. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 23 χιλιόμετρα ανατολικά του Nurdagi, στην επαρχία Gaziantep της Τουρκίας, σε βάθος 24,1 χιλιομέτρων, όπως ανέφερε το Γεωλογικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (USGS).

Οι αναρτήσεις στα social media δείχνουν την τρομακτική «οργή της φύσης», με κτήρια να καταρρέουν, συντρίμμια, δρόμους να έχουν ανοίξει και αγωγούς φυσικού αερίου να τυλίγονται στις φλόγες. Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικά από τα πλάνα και τις εικόνες που κυκλοφορούν, με το θέμα να είναι trending στο Twitter με σχεδόν μισό εκατομμύριο tweets σε λίγες ώρες.

Δείτε τα βίντεο που κάνουν το γύρο του διαδικτύου από το φονικό σεισμό σε Τουρκία και Συρία: