Χιλιάδες απολύσεις και στο PayPal

Ακολουθεί το trend
01 Φεβρουαρίου 2023 09:42
Χιλιάδες απολύσεις και στο PayPal

Οι απολύσεις συνεχίζονται στις εταιρίες του τεχνολογικού τομέα και αυτή τη φορά τη σειρά παίρνει το PayPal, το οποίο αποφάσισε να απολύσει ένα σημαντικό ποσοστό του εργατικού δυναμικού του. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε πως στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης της εταιρίας, σκοπεύει να απολύσει 2.000 υπαλλήλους, δηλαδή το 7% του συνολικού εργατικού δυναμικού του.

Σύμφωνα με το Πρόεδρο και CEO της εταιρίας, Dan Schulman, οι απολύσεις θα λάβουν χώρα σταδιακά μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Θα φερθούμε στους αποχωρούντες συναδέλφους μας με τον απόλυτο σεβασμό και ενσυναίσθηση, θα τους παρέχουμε γενναιόδωρα πακέτα αποχώρησης, θα προσφέρουμε συμβουλές όπου χρειάζονται και θα τους βοηθήσουμε με τη μετάβασή τους. Θέλω να εκφράσω την προσωπική μου εκτίμηση για τις σημαντικές συμβολές που έχουν κάνει στο PayPal.

Ο Schulman, όπως και οι Microsoft και Google, απέδωσε τις απολύσεις στο δύσκολο μακροοικονομικό περιβάλλον.

Ενώ κάναμε σημαντική πρόοδο στη βελτίωση του κόστους της δομής μας και επικεντρώσαμε τους πόρους μας σε βασικές στρατηγικές προτεραιότητες, έχουμε να κάνουμε περισσότερη δουλειά.

Αξίζει να σημειωθεί πως το PayPal ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street στην τελευταία αναφορά εσόδων, αυξάνοντας τα έσοδά του κατά 11% και τα κέρδη του κατά 7% σε σχέση με πέρυσι.