Το PayPal θα προσφέρει πληθώρα τραπεζικών προϊόντων

Χρεωστικές κάρτες, δάνεια, μισθοδοσία και άλλα
10 Απριλίου 2018 10:31
Το PayPal θα προσφέρει πληθώρα τραπεζικών προϊόντων

Μία σειρά “παραδοσιακών” τραπεζικών προϊόντων θα προσφέρει σύντομα το PayPal. Σύμφωνα με τη Wall Street Journal η υπηρεσία ψηφιακών πληρωμών θα εκδώσει χρεωστικές κάρτες με τις οποίες οι κάτοχοί τους θα μπορούν να κάνουν ανάληψη μετρητών από ATM. Επίσης, οι χρήστες θα μπορούν να καταθέτουν επιταγές  στο λογαριασμό τους απλά με μία φωτογραφία, ενώ οι εργοδότες θα μπορούν να καταθέτουν τους μισθούς των υπαλλήλων τους στον PayPal λογαριασμό τους. Τέλος θα προσφέρεται η δυνατότητα δανειοδότησης για προσωπική χρήση ή για μικρές επιχειρήσεις. Τα νέα προϊόντα βρίσκονται σε δοκιμαστική περίοδο και το PayPal συνεργάζεται με μικρές, τοπικές τράπεζες για τις δοκιμές του.

Η χρήση φυσικών καρτών δεν είναι κάτι νέο για το PayPal, αφού ήδη κυκλοφορούν οι PayPal Cash και η προπληρωμένη PayPal MasterCard. Τα νέα τραπεζικά του προϊόντα όμως δεν απευθύνονται σε αυτούς που έχουν ήδη τραπεζικούς λογαριασμούς. Απευθύνονται στους “unbanked”, σε αυτούς δηλαδή που για κάποιο λόγο βρίσκονται εκτός τραπεζικού συστήματος και καταφεύγουν σε τοκογλύφους ή παρόμοιες πρακτικές, ξοδεύοντας σημαντικά ποσά σε τόκους και ποσοστά. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, υπάρχουν δισεκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο που δε διαθέτουν τραπεζικούς λογαριασμούς, ενώ στις ΗΠΑ αυτός ο αριθμός εκτιμάται στα 30 εκατομμύρια. Αυτοί λοιπόν πληρώνουν το 9.5% του εισοδήματός τους σε τόκους και ποσοστά από εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης.

Προσπαθούμε να φέρουμε περισσότερους ανθρώπους στην ψηφιακή οικονομία. Αυτούς που δεν έχουν τραπεζικούς λογαριασμούς, αυτούς που δεν έχουν χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες, θέλουμε να τους δώσουμε κάτι για να μην καταφεύγουν σε προπληρωμένες κάρτες, τοκογλύφους ή πιστωτές μισθοδοσίας. – Bill Ready, EVP και Chief Operating Officer στο PayPal

Tags: