Το PayPal είχε κατασχέσει τα χρήματα της influencer που πουλούσε το νερό του μπάνιου της

Μάθαμε το ποσό που είχε βγάλει από το εγχείρημα
23 Μαΐου 2024 09:23
Το PayPal είχε κατασχέσει τα χρήματα της influencer που πουλούσε το νερό του μπάνιου της

Το 2019 η influencer Belle Delphine είχε γίνει viral στο διαδίκτυο για το προϊόν της ‘gamer girl bath water’. Ναι, η Delphine συσκεύαζε σε βαζάκια και πουλούσε νερό με σαπουνάδες από τη μπανιέρα της, ένα εγχείρημα που όπως αποκάλυψε τώρα ήταν απίστευτα κερδοφόρο. Συγκεκριμένα, τα βαζάκια της έγιναν περιζήτητα και έτσι ο PayPal λογαριασμός της γέμισε με πάνω από 90 χιλιάδες δολάρια. Κάθε βαζάκι κόστιζε 35 δολάρια, πράγμα που σημαίνει ότι η influencer πούλησε πάνω από 2500. Το μόνο πρόβλημα για την Delphine είναι πως τελικά δεν έβγαλε ούτε σεντς από την επιχειρηματική της ιδέα, αφού το PayPal είχε κατασχέσει όλα τα χρήματα!

Περνώντας σε λεπτομέρειες, στις 6 Μαΐου του 2024 η influencer αποφάσισε να μιλήσει δημόσια για το θέμα, αφού πλέον έχουν περάσει αρκετά χρόνια. Μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X λοιπόν, τόνισε:

Επειδή έχουν περάσει μερικά χρόνια τώρα, μπορώ επιτέλους να μοιραστώ το μεγαλύτερο ‘L’ που είχε ποτέ μου.

Όχι μόνο δεν κέρδισα χρήματα πουλώντας το νερό του μπάνιου μου, αλλά στην πραγματικότητα έχασα χρήματα κάνοντάς το.

Το PayPal,  χωρίς καμία προειδοποίηση, έκλεισε τον λογαριασμό μου και πήρε τα 90.000 δολάρια που κέρδισα από την πώληση του νερού της μπανιέρας μου. Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα, προσπάθησα να τους τηλεφωνήσω και μου είπαν απλώς «λυπoύμαστε, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα!».

[…]

Προφανώς παραβίασα έναν από τους κανονισμούς τους, και κάθε φορά που παραβιάζετε έναν λαμβάνετε ποινή -$2.500. Έτσι, κάθε πληρωμή του νερού της μπανιέρας που περνούσε ήταν μια παραβίαση που είχε ως αποτέλεσμα -$2.500 κάθε φορά χωρίς να το καταλάβω.

Τελικά, η ιστορία είχε όμως καλό τέλος για την Delphine, αφού η ανάρτησή της έγινε viral στο X και είχε ως αποτέλεσμα το PayPal να αντιστρέψει την απόφασή του. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Business Insider, η πλατφόρμα αποφάσισε να επιστρέψει τα χρήματα από τα νερά του μπάνιου της πέντε χρόνια μετά.

Τι ακριβώς συνέβη όμως;

Σύμφωνα με τους ισχύοντες όρους παροχής υπηρεσιών του PayPal, ο επεξεργαστής πληρωμών επιτρέπει «συναλλαγές μόνο στις ΗΠΑ για ορισμένα σεξουαλικά προσανατολισμένα φυσικά αγαθά που παραδίδονται φυσικά στον πελάτη» - και το νερό μπανιέρας θα μπορούσε φαινομενικά να εμπίπτει σε αυτή την κατηγορία αγαθών. Όταν ξεκίνησε όμως τις πωλήσεις η influencer, όντως παραβίαζε τις πολιτικές του PayPal και αφού κάθε πώληση υπολογίζεται ως μεμονωμένη παραβίαση, υπήρχε και νέο πρόστιμο των 2.500 δολαρίων.

Μάλιστα, η ίδια ανέφερε ότι τα χρήματα δεν επιστράφηκαν στους πελάτες της και έτσι τους έστειλε το προϊόν ούτως ή άλλως, με κόστος 11 δολάρια άνα βάζο για την αποστολή στις Ηνωμένες Πολιτείες.