Το PayPal αγκαλιάζει τα κρυπτονομίσματα

Θα επιτρέψει τις συναλλαγές με αυτά στο δίκτυό του
26 Οκτωβρίου 2020 09:54
Το PayPal αγκαλιάζει τα κρυπτονομίσματα

Οι χρήστες του PayPal μπορούν να πληρώνουν από τo υπόλοιπο του λογαριασμού τους, να συνδέσουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ή να κάνουν πληρωμές μέσω πιστωτικών καρτών. Όλα αυτά είναι αναμενόμενα από μία τέτοια υπηρεσία, αλλά το PayPal θέλει να προετοιμαστεί για το μέλλον όπου τα κρυπτονομίσματα θα είναι το νέο στάνταρ.

Η εταιρία λοιπόν ανακοίνωσε πως θα επιτρέψει στους πελάτες της να πωλούν, να αγοράζουν και να έχουν στην κατοχή τους κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin. Έτσι, ο PayPal χρήστης θα μπορεί να χρησιμοποιήσει κρυπτονομίσματα για να πληρώσει για αγαθά σε περισσότερους από 26 εκατομμύρια εμπόρους που χρησιμοποιούν PayPal.

Συνεργαζόμαστε με τις κεντρικές τράπεζες και σκεφτόμαστε όλες τις μορφές των ψηφιακών νομισμάτων στις οποίες το PayPal μπορεί να παίξει κάποιο ρόλο. – Dan Schulman, Πρόεδρος PayPal

Στις επόμενες εβδομάδες το νέο χαρακτηριστικό θα γίνει διαθέσιμο στους Αμερικανούς χρήστες, ενώ η λειτουργία αναμένεται να επεκταθεί σε περισσότερες χώρες στο πρώτο μισό του 2021. Το PayPal έχει 346 εκατομμύρια ενεργούς λογαριασμούς σε όλο τον κόσμο και στο δεύτερο τρίμηνο του έτους επεξεργάστηκε συναλλαγές ύψους $222 δισεκατομμυρίων.

Να θυμίσουμε πως το PayPal ήταν ιδρυτικό μέλος στο project κρυπτονομισμάτων Libra του Facebook το 2019 αλλά αποσύρθηκε μετά από μερικούς μήνες.