Το PayPal αποσύρει τη στήριξή του στο Libra του Facebook

Το Facebook το κατηγορεί για έλλειψη σθένους
05 Οκτωβρίου 2019 10:06
Το PayPal αποσύρει τη στήριξή του στο Libra του Facebook

Το κρυπτονόμισμα Libra του Facebook ακόμα δεν έχει κυκλοφορήσει και έχει ξεσηκώσει παγκόσμιες αντιδράσεις, με το Facebook να αντιμετωπίζει προβλήματα σε πολλά μέτωπα. Ένα ακόμα πρόβλημα έρχεται εκ των έσω, αφού το PayPal – ένα εκ των 28 αρχικών μελών του Libra Association – ανακοίνωσε την απόσυρσή του από το εγχείρημα.

Αν και δεν έχει αποκαλύψει επίσημα τους λόγους για την απόσυρσή του, δήλωση στο The Verge αναφέρει:

Αποφασίσαμε να αποσυρθούμε από περαιτέρω συμμετοχή στο Libra Association προς το παρόν και να συνεχίσουμε να επικεντρωνόμαστε στην υπάρχουσα αποστολή μας και τις επιχειρηματικές μας δραστηριότητες, καθώς πασχίζουμε να εκδημοκρατίσουμε την πρόσβαση σε οικονομικές υπηρεσίες σε πληθυσμούς με περιορισμένη πρόσβαση. Παραμένουμε υποστηρικτικοί στις φιλοδοξίες του Libra και προσμένουμε σε συνεχή διάλογο για να βρούμε τρόπους να συνεργαστούμε στο μέλλον. Το Facebook έχει υπάρξει ένας διαρκής και πολύτιμος στρατηγικός συνέταιρος του PayPal και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε και να υποστηρίζουμε το Facebook σε διάφορες ενέργειες.

Σύμφωνα με τους Financial Times, το PayPal ξεκίνησε να απομακρύνεται από το project μόλις συνάντησε τις πρώτες διεθνείς αντιδράσεις από κρατικούς οργανισμούς, ενώ ανησυχεί για την έλλειψη προσοχής που δίνουν τα στελέχη του Facebook στις ανησυχίες των κρατικών φορέων. Τέλος, το PayPal ανησυχεί καθώς δεν έχει σαφή απάντηση για το πώς το Libra θα καταπολεμήσει το ξέπλυμα χρήματος.

Το ίδιο το Facebook απάντησε στην αποχώρηση του PayPal κατηγορώντας το πως δεν έχει το σθένος να υποστηρίξει κάτι τόσο δύσκολο και απαιτητικό όπως το Libra.

Απαιτεί ορισμένη τόλμη και σθένος να ξεκινήσεις μία προσπάθεια τόσο φιλόδοξη όσο το Libra – μία ευκαιρία γενιάς να φτιάξουμε τα πράγματα και να βελτιώσουμε την οικονομική ένταξη. Το ταξίδι θα είναι μεγάλο και δύσκολο. Ο τύπος της αλλαγής που θα αναδιαμορφώσει το οικονομικό σύστημα προς το συμφέρον των ανθρώπων και όχι των ιδρυμάτων που τους υπηρετούν, θα είναι δύσκολος. Η δέσμευση σε αυτήν την αποστολή είναι πιο σημαντική για εμάς από οτιδήποτε άλλο. Καλύτερα να ξέρουμε για αυτήν την έλλειψη δέσμευσης τώρα παρά αργότερα. – Dante Disparte, επικεφαλής πολιτικής και επικοινωνιών του Libra Association