Εντυπωσιακές φωτογραφίες της Γης από το Danuri της Νότιας Κορέας

Φιλόδοξα τα σχέδια των Κορεατών
07 Ιανουαρίου 2023 10:23
Εντυπωσιακές φωτογραφίες της Γης από το Danuri της Νότιας Κορέας

Το πρώτο σεληνιακό orbiter της Νότιας Κορέας ονόματι Danuri, έστειλε ασπρόμαυρες φωτογραφίες της Γης από το φυσικό της δορυφόρο. Το Danuri – ονομασία που προκύπτει από τις κορεατικές λέξεις “Σελήνη” και “απόλαυση” - εκτοξεύτηκε με πύραυλο της SpaceX από τις ΗΠΑ τον Αύγουστο του 2022 και μπήκε σε σεληνιακή τροχιά τον προηγούμενο μήνα.

Οι εικόνες καταγράφηκαν μεταξύ 24 Δεκεμβρίου και 1 Ιανουαρίου, αποτυπώνοντας τη Γη πάνω από την επιφάνεια της Σελήνης και συγκεκριμένα σε υψόμετρο 120 χιλιομέτρων πάνω από αυτήν.

Το Danuri ολοκληρώνει μία τροχιά γύρω από τη Σελήνη κάθε δύο ώρες. Η επιστημονική του αποστολή θα ξεκινήσει το Φεβρουάριο, συμπεριλαμβάνοντας τη χαρτογράφηση και την ανάλυση της επιφάνειας της Σελήνης και τη μέτρηση των μαγνητικών πεδίων, καθώς και τη μέτρηση ακτίνων γάμα. Επιπλέον, θα δοκιμάσει πειραματικές τεχνολογίες για “διαστημικό internet”.

Πρόκειται για μία “ιστορική στιγμή για το διαστημικό πρόγραμμα της χώρας” σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Yoon Suk-yeol. Η χώρα έχει φιλόδοξα σχέδια για το διάστημα, όπως την προσελήνωση ενός σκάφους μέχρι το 2032 και την άφιξη στον Άρη μέχρι το 2045.