Τεράστιο κύμα απολύσεων στην Amazon – Διώχνει σχεδόν 20,000 υπαλλήλους!

Η νέα χρονιά βρήκε χιλιάδες χωρίς δουλειά
05 Ιανουαρίου 2023 15:10
Τεράστιο κύμα απολύσεων στην Amazon – Διώχνει σχεδόν 20,000 υπαλλήλους!

Όπως φαίνεται, η νέα χρονιά δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για χιλιάδες εργαζομένους της Amazon, αφού η εταιρία μόλις ανακοίνωσε ένα τεράστιο κύμα απολύσεων.

Περνώντας σε λεπτομέρειες και οι πιο απαισιόδοξες πληροφορίες του δημοσιεύματος των The New York Times που έκανε λόγο για 10,000 απολύσεις πέρυσι το Νοέμβριο έπεσαν έξω. Συγκεκριμένα, ο CEO Andy Jassy έκανε γνωστό πως περίπου 18,000 εργαζόμενοι θα μείνουν άνεργοι.

Το e-mail που έστειλε στο εργατικό δυναμικό της Amazon τονίζει ότι η εταιρεία "συνήθως περιμένει για να επικοινωνήσει αυτές τις ενέργειες μέχρι να μπορεί να μιλήσει απευθείας με τους ανθρώπους που επηρεάζονται άμεσα", αλλά τώρα αναγκάστηκε εξαιτίας της διαρροής της πληροφορίας στο προαναφερθέν μέσο. Έτσι, το αρχικό πλάνο ήθελε τις απολύσεις να ανακοινώνονται στις 18 Ιανουαρίου. Τα τμήματα που θα επηρεαστούν περισσότερο είναι τα People, Experience και Technology, ενώ σημαντικά θα μειωθεί και ο αριθμός των εργαζομένων των retail καταστημάτων της Amazon.

Η εταιρεία τονίζει ότι "εργάζεται για την βοηθήσει όσους έχουν πληγεί, με πακέτα που θα περιλαμβάνουν αποζημίωση, μεταβατικές παροχές ασφάλισης υγείας και εξωτερική υποστήριξη για εύρεση εργασίας".

Για την ιστορία, αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα κύματα απολύσεων που έχουμε δει πρόσφατα από τις Big Tech εταιρίες. Μεταξύ άλλων, τους τελευταίους μήνες έχουν ανακοινωθεί απολύσεις χιλιάδων υπαλλήλων από τους τεχνολογικούς κολοσσούς, με τη Meta να διώχνει πάνω από 10 χιλιάδες υπαλλήλους, τον Elon Musk να απολύει πάνω από το μιστούς εργαζομένους του Twitter, ενώ αντίστοιχες ενέργειες έχουν πραγματοποιηθεί και από εταιρίες όπως οι Coinbase, Snap και Lyft. Περισσότερα σχετικά με αυτό που κρύβεται πίσω από το φαινόμενο μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.

Tags: