Twitter: Ο Elon Musk θα σεβαστεί την απόφαση της δημοσκόπησης

Δε θα πουλήσει όμως την εταιρία
21 Δεκεμβρίου 2022 09:18
Twitter: Ο Elon Musk θα σεβαστεί την απόφαση της δημοσκόπησης

Μετά τη δημοσκόπηση στην οποία ρωτούσε τον κόσμο αν πρέπει να παραιτηθεί από CEO του Twitter, ο Elon Musk δήλωσε πως θα σεβαστεί το αποτέλεσμα το οποίο τον θέλει να παραιτείται. Δεν απάντησε αμέσως στα αποτελέσματα, αλλά πριν μερικές ώρες δήλωσε πως παραιτηθεί από CEO μόλις βρει κάποιον "αρκετά ανόητο” να αναλάβει τη θέση του. Ο Musk θα περιοριστεί στη διαχείριση των ομάδων software και servers.

Δεν έδωσε κάποιο χρονοδιάγραμμα για αυτήν τη μετάβαση, ενώ υπάρχει πάντα η περίπτωση η αλλαγή αυτή να είναι απλά “διακοσμητική”, μιας και θα παραμείνει ο ιδιοκτήτης του Twitter. Το σίγουρο είναι πως θα συνεχίσει να εμπλέκεται στη λειτουργία της εταιρίας με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Σε κάθε περίπτωση, όποιος κληθεί να αναλάβει το ρόλο του CEO θα βρει μία αγνώριστη εταιρία σε σχέση με πριν μερικούς μήνες. Το 70% του προσωπικού έχει απολυθεί ή παραιτηθεί, οι διαφημιζόμενοι έχουν εγκαταλείψει την πλατφόρμα και η ρητορική μίσους έχει εκτοξευθεί, ενώ η εταιρία δέχεται πιέσεις από κρατικά και διεθνή όργανα σε πολλούς τομείς.