Θα αποχωρήσει ο Elon Musk από το Twitter; - Δείτε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας

Η οποία ενδέχεται να επαναληφθεί
20 Δεκεμβρίου 2022 19:20
Θα αποχωρήσει ο Elon Musk από το Twitter; - Δείτε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, οι τελευταίες ημέρες ήταν για άλλη μια φορά χαοτικές στο Twitter. Συγκεκριμένα, το μέσο κοινωνικής δικτύωσης εφάρμοσε και σχεδόν αμέσως απέσυρε μια νέα αμφιλεγόμενη πολιτική που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Αναλυτικότερα, για λίγο το Twitter απαγόρευσε τη δημοσίευση links που παραπέμπουν σε άλλες ανταγωνιστικές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, το Instagram και το ανερχόμενο Mastodon.

Βέβαια, οι χρήστες δε συμπάθησαν καθόλου τη νέα πολιτική και οι αντιδράσεις ήταν τόσο σφοδρές που ο Elon Musk αποφάσισε να ξεκινήσει μια ειδική ψηφοφορία. Αναλυτικότερα, ο νέος ιδιοκτήτης της πλατφόρμας ρώτησε του χρήστες αν θέλουν να συνεχίσει ως ο επικεφαλής της ή αν θέλουν να αποχωρήσει.

Πλέον ο χρονικός περιορισμός της ψηφοφορίας ολοκληρώθηκε και έχουμε τα αποτελέσματα, τα οποία διαμορφώνοντας ως εξής:

10,063,875 χρήστες, δηλαδή το 57.5%, ψήφισαν ‘Ναι’, δηλαδή πως θέλουν ο Elon Musk να αποχωρήσει από επικεφαλής του Twitter.

7,438,516 χρήστες, δηλαδή το 42.5%, ψήφισαν ‘Όχι’, δηλαδή πως θέλουν να παραμείνει ο Elon Musk ως επικεφαλής του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Αβέβαιο αν θα ακολουθήσει την ψηφοφορία ο Elon Musk

Παρόλο που ο Elon Musk είχε τονίσει εμφατικά πως θα ακολουθήσει τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, αρκετές ώρες μετά την ολοκλήρωσή της δεν έχει προβεί σε κάποια ανακοίνωση. Το μόνο του σχετικό σχόλιο ήταν μια απάντηση σε ένα tweet που δημιούργησε αμφιβολίες για το αν πράγματι θα αποχωρήσει από επικεφαλής, τώρα που 10 εκατομμύρια χρήστες ψήφισαν ‘Ναι’.

Συγκεκριμένα, ένας χρήστης του Twitter επισήμανε στον μεγιστάνα πως δεν είναι ‘σοφό’ να κάνει ψηφοφορίες όσο είναι ο νο.1 εχθρός πολλών, μιας και τα bots μπορούν να επηρεάσουν τα αποτελέσματα. Έπειτα, κάτω από αυτό το Tweet ένας άλλος χρήστης απάντησε πως κανονικά μόνο οι συνδρομητές του Twitter Blue που είναι επιβεβαιωμένα άνθρωποι και όχι bots πρέπει να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις ψηφοφορίες.

Ο Musk συμφώνησε δημόσια με την τελευταία αυτή συμβουλή, τονίζοντας πως από εδώ και πέρα το μέσο κοινωνικής δικτύωσης θα λαμβάνει υπόψη μόνο αυτούς τους χρήστες για τις ψηφοφορίες που έχουν να κάνουν με τις γενικότερες πολιτικές που θα εφαρμόζονται.

Το αν ο Musk θα τρέξει ξανά την ψηφοφορία για την αποχώρησή του, αλλά αυτή τη φορά μόνο για τους Blue συνδρομητές μένει να το δούμε.