Χαμός στο Twitter – Αποχωρεί από επικεφαλής ο Elon Musk;

Αυτό δείχνει η ψηφοφορία που θα το καθορίσει
19 Δεκεμβρίου 2022 09:20
Χαμός στο Twitter – Αποχωρεί από επικεφαλής ο Elon Musk;

Χαοτικές ήταν οι τελευταίες ώρες στο Twitter, αφού εν μέσω του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου που μονοπώλησε το ενδιαφέρον των χρηστών, η πλατφόρμα αποφάσισε να εφαρμόσει στιγμιαία μια νέα αμφιλεγόμενη πολιτική που προκάλεσε αμέσως έντονες αντιδράσεις.

Αναλυτικότερα, για λίγο το Twitter απαγόρευσε τη δημοσίευση links που παραπέμπουν σε άλλες ανταγωνιστικές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, το Instagram και το ανερχόμενο Mastodon. Μάλιστα, αμέσως μετά την εφαρμογή του νέου κανόνα, η πλατφόρμα προέβη και σε προσωρινά bans λογαριασμών που διαφήμιζαν πως θα αφήσουν το Twitter για άλλα social media, με τις αντιδράσεις να είναι σφοδρές.

Η απαγόρευση των links σε άλλα social media και οι αντιδράσεις:

Η ψηφοφορία του Elon Musk για το νέο επικεφαλής του Twitter:

Η προσωρινή απαγόρευση της δημοσίευσης links σε άλλα social media φαίνεται πως ήταν η σταγόνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει για πολλούς και έτσι μετά την έντονη κριτική, ο Elon Musk αποφάσισε να κάνει μια νέα ψηφοφορία. Όπως, λοιπόν, συνέβη με την επαναφορά του Trump στην πλατφόρμα, ο μεγιστάνας ρώτησε τους χρήστες αν θέλουν να συνεχίσει ως ο επικεφαλής του social media ή αν θέλουν να αποχωρήσει.

Η ψηφοφορία έγινε αμέσως viral και με 4 ώρες ακόμη για την ολοκλήρωσή της έχει συγκεντρώσει σχεδόν 14 εκατομμύρια ψήφους. Αυτή τη στιγμή το 56.7% θέλει ο Elon Musk να αποχωρήσει από το Twitter, ενώ το 43.3% θέλει να παραμείνει ο επικεφαλής.

Η αναζήτηση για το νέο επικεφαλής του Twitter:

Ο Musk συνέχισε να μιλά για το θέμα, τονίζοντας πως το ερώτημα δεν είναι απλά να βρεθεί κάποιος CEO, αλλά να βρεθεί κάποιος που μπορεί όντως να κρατήσει το Twitter ζωντανό. Όπως επισήμανε, δεν υπάρχει κανένας που να θέλει τη θέση και που όντως να έχει τις δυνατότητες για να ανταπεξέλθει.

Μάλιστα, ο Musk προέβη και σε μερικές ακόμη εμφατικές δηλώσεις, τονίζοντας:

Όπως λέει και το ρητό, πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί μπορεί όντως να το πάρεις. Αυτοί που θέλουν εξουσία είναι συγχρόνως αυτοί που την αξίζουν λιγότερο.