Το Twitter ξεκίνησε να μπανάρει δημοσιογράφους τώρα

Οι οποίοι κάνουν ρεπορτάζ για τον Elon Musk
16 Δεκεμβρίου 2022 10:40
Το Twitter ξεκίνησε να μπανάρει δημοσιογράφους τώρα

Οι λογαριασμοί αρκετών γνωστών δημοσιογράφων οι οποίοι κάλυπταν γεγονότα που αφορούν τον Elon Musk, ξαφνικά έγιναν ban από το Twitter. Μεταξύ τους δημοσιογράφοι του CNN, της New York Times, της Washington Post, του The Intercept, του Mashable και άλλοι ανεξάρτητοι!

Η νέα εξέλιξη έρχεται μετά την υπόσχεση του Musk πως θα μηνύσει το προφίλ που παρακολουθούσε την πορεία του ιδιωτικού αεροσκάφους του. Εκπρόσωπος του Twitter δήλωσε στο The Verge πως τα bans σχετίζονται με τη ζωντανή μετάδοση της τοποθεσίας του Elon Musk.

Η New York Times χαρακτήρισε το ban “αμφισβητήσιμο και ατυχές” και τόνισε πως ούτε η εφημερίδα ούτε ο δημοσιογράφος έλαβαν κάποια εξήγηση για αυτό. Το CNN το χαρακτήρισε ως “παρορμητικό και άδικο για πολλούς δημοσιογράφους...είναι ανησυχητικό αλλά δε μας εξέπληξε”. Ζήτησε εξηγήσεις από το Twitter και θα “επαναξιολογήσει τη σχέση τους βάσει της απάντησης”.

Χωρίς να σχολιάσω συγκεκριμένους λογαριασμούς, μπορώ να επιβεβαιώσω πως θα κάνουμε ban λογαριασμούς οι οποίοι παραβιάζουν τις πολιτικές ιδιωτικότητας και βάζουν άλλους χρήστες σε κίνδυνο. Δεν κάνουμε εξαιρέσεις για δημοσιογράφους ή άλλους λογαριασμούς. – Ella Irwin, εκπρόσωπος Twitter

Αξίζει να σημειωθεί πως το Twitter απέκλεισε και τον επίσημο λογαριασμό του Mastodon, μίας ανταγωνιστικής πλατφόρμας η οποία γνώρισε πρωτοφανή άνοδο μετά την εξαγορά του Twitter από τον Elon Musk, ενώ πλέον μπλοκάρει και tweets με links από το Mastodon.