Ανατροπή: Ο Κanye West (Ye) δε θα αποκτήσει τελικά δικό του social media

Ναυάγησε όπως φαίνεται η συμφωνία
02 Δεκεμβρίου 2022 19:18
Ανατροπή: Ο Κanye West (Ye) δε θα αποκτήσει τελικά δικό του social media

Στα μέσα του Οκτωβρίου σας είχαμε ενημερώσει για την πρόθεση του πασίγνωστου ράπερ Kanye West να ακολουθήσει το δρόμο που χάραξε ο Elon Musk και να εξαγοράσει το δικό του social media. Ειδικότερα, ο μουσικός, ο οποίος είναι ευρέως γνωστός με το διαδικτυακό του παρατσούκλι ‘Ye’ είχε ανακοινώσει ότι έκλεισε μια αποκλειστική συμφωνία για την εξαγορά του Parler, κάτι που τελικά δεν πρόκειται να συμβεί.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε έχουμε να κάνουμε με μια πλατφόρμα που διαφημίζεται ως εναλλακτική του Twitter, εστιάζοντας στην «ελευθερία λόγου». Τώρα, μετά από τα νέα αντισημιτικά σχόλια του Kanye West, ο οποίος ως καλεσμένος της εκπομπής του Alex Jones εξέφρασε ανοιχτά πως θαυμάζει τον Αδόλφο Χίτλερ, η εταιρία ήρθε να ανακοινώσει πως η συμφωνία ναυάγησε.

Αναλυτικότερα, ένας αντιπρόσωπος του Parler δήλωσε:

Η Parlement Technologies επιβεβαιώνει πως η εταιρία έχει συμφωνήσει από κοινού με τον Ye να τερματίσει την πρόθεση της πώλησης του Parler. Η απόφαση αυτή πάρθηκε προς το συμφέρον και των δύο πλευρών στα μέσα του Νοεμβρίου.

Για την ιστορία, όταν είχε πρωτοανακοινωθεί η πρόθεση εξαγοράς, ο Ye είχε δηλώσει:

Σε έναν κόσμο όπου οι συντηρητικές απόψεις θεωρούνται αμφιλεγόμενες, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι έχουμε το δικαίωμα να εκφραζόμαστε ελεύθερα.

Να σημειωθεί ότι πλέον ο Ye έχασε ξανά και την πρόσβασή του στο Twitter, με τον Elon Musk να δηλώνει ότι «έκανε ότι καλύτερο μπορούσε, αλλά ο λογαριασμός του ανεστάλη διότι υποκίνησε βία». Περισσότερα για το νέο ban μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.